Szerző: Ady Krisztián

2005. április 1. 11:39

Hajlékony 'hűtőbordát' fejlesztett ki az Oki

Az Oki Electric Industry különleges hűtőbordát fejlesztett ki nem csak számítógépekben használatos hűtőbordák helyettesítésére, hanem bármilyen hőt termelő eletronikai komponens hatékony hűtésére, bárhol is alkalmazzák azt. A Ceramission Co., Ltd. vállalattal közösen fejlesztett kerámiabevonattal ellátott hajlékony lapokat bárhol alkalmazni lehet, ahol gyors hőleadásra van szükség.

[HWSW] Az Oki Electric Industry különleges hűtőbordát fejlesztett ki nem csak számítógépekben használatos hűtőbordák helyettesítésére, hanem bármilyen hőt termelő eletronikai komponens hatékony hűtésére, bárhol is alkalmazzák azt. A Ceramission Co., Ltd. vállalattal közösen fejlesztett kerámiabevonattal ellátott hajlékony lapokat bárhol alkalmazni lehet, ahol gyors hőleadásra van szükség.

Az Oki reményei szerint még ebben a hónapban piacra kerülő X CooL akár 40 százalékkal kevesebb helyet foglalhat el hasonlóan hatékony hűtés mellett anélkül, hogy ventilátort kellene használni. A hagyományos hűtőbordák alkalmazásakor igazán hatásos hűtést csak ventilátorokkal kombinálva lehet elérni, melyek szűk helyen bajosan telepíthetők.

Az X CooL hengeres formára hajlított alakban kisebb helyen is elfér, olyan helyeken is, ahol korábban bordákat nem lehetett alkalmazni. Az új hűtőfelület nem csak kisebb, de lényegesen könnyebb is, súlya csupán egynyolcada egy hasonló hatékonyságú hűtőbordáénak. Az X Cool alkalmazásával az elektronikai berendezések könnyebbek, csendesebbek, kisebbek lehetnek.


Balra egy hagyományos hűtőborda, jobbra az Oki különleges megoldása

Az X Cool rendszer alapját egy különleges, Cerac α névre keresztelt, környezetbarát kerámiafesték képezi, melyet az Oki Electric és a Ceramission Co., Ltd. közösen fejlesztett ki. A hőleadást segítő anyagot csupán 0,2 mm vékony rétegben kell felvinni a felületre, mely adott esetben akár flexibilis, hajlékony is maradhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról