Szerző: Ady Krisztián

2005. április 1. 12:27

Letölthető, hordozható készülékekre másolható filmek a Sony terveiben

[News.com] Grandiózus tervekkel készül betörni az online filmpiacra a Sony Pictures Digital Entertainment, a vállalat hasonló rendszeren dolgozik a filmjei számára, mint az Apple iTunes -- derült ki Michael Arrieta, a Sony Pictures alelnökének Digital Hollywood konferencián elhangzott nyilatkozataiból. Üzleti, árazási, terjesztési modelleket fogunk kidolgozni a filmek számára, olyanokat, mint amilyet [Steve] Jobs elkészített a zeneszámoknak -- mondta.

[News.com] Grandiózus tervekkel készül betörni az online filmpiacra a Sony Pictures Digital Entertainment, a vállalat hasonló rendszeren dolgozik a filmjei számára, mint az Apple iTunes -- derült ki Michael Arrieta, a Sony Pictures alelnökének Digital Hollywood konferencián elhangzott nyilatkozataiból. "Üzleti, árazási, terjesztési modelleket fogunk kidolgozni a filmek számára, olyanokat, mint amilyet [Steve] Jobs elkészített a zeneszámoknak" -- mondta.

A Sony Pictures terveiben a vállalat legjobb 500 filmjének digitalizálása és internetes, online terjesztése szerepel a következő évre, nem is akármilyen eszközökre: a filmeket akár memóriakártyákon is meg lehet majd vásárolni, melyek mobiltelefonokon is lejátszhatók lesznek. A fejlesztések részeként olyan rendszert is kidolgoznak, mely nem csak "bérelést" tenne lehetővé, hanem tulajdonjogot is biztosítana a PC-kre letöltött filmek kapcsán, így azt bármikor meg lehetne újra nézni.

A digitális formátumokban értékesített filmek bevételei mellett a Sony azt is várja ettől a lépéstől, hogy csökken a filmkalózkodás mértéke az állománycserélő hálózatokon keresztül, azáltal, hogy legális alternatívát biztosítanak a digitális formátumú filmek beszerezhetőségére, melyeket bármikor, bárhol, különféle eszközökön meg lehetne tekinteni. A konferencia résztvevői egyetértettek abban, hogy a téma szűk keresztmetszetét a digitális jogkezelő technológiák, valamint az azokat kezelni képes eszközök kapcsán lehet meghatározni.

"A jövő egy olyan szórakoztató rendszer kifejlesztéséről szól, melyben a lejátszók, a platformok, a jogkezelés és a felhasználói felület folyamatos egységet alkot" -- mondta Arrieta. Az iparág jelenleg "átmeneti szakaszban van, de felső szintű tárgyalások folynak napjainkban számos partnerrel".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.