Szerző: Ady Krisztián

2005. március 31. 13:24:18

Gyorsabban érhetők el Firefox-szal a Google által talált weboldalak

[Neowin] A felhasználó kattintása nélkül, előre letölti a találatok mögött rejtőző weboldalakat a Firefox webböngésző, így gyorsítva a Google találatainak megjelenését -- derül ki a Google dokumentumaiból . A Mozilla motorokon alapuló böngészők, többek között a Firefox webböngésző is profitálhat az úgynevezett prefetching szolgáltatásból.

[Neowin] A felhasználó kattintása nélkül, előre letölti a találatok mögött rejtőző weboldalakat a Firefox webböngésző, így gyorsítva a Google találatainak megjelenését -- derül ki a Google dokumentumaiból. A Mozilla motorokon alapuló böngészők, többek között a Firefox webböngésző is profitálhat az úgynevezett prefetching szolgáltatásból.

A prefetching, a linkek "előtöltése" egy olyan szolgáltatás a böngészőkben, mely a holtidőt felhasználva előre letölti azokat a dokumentumokat, weboldalakat, melyeket nagy valószínűséggel kattintani fogunk. Az adott weboldal forrásában megfelelő kódokkal meghatározhatják, hogy mely weboldalakat töltsön elő a webböngésző, ezt a képességet használja ki a Google is. Az előre, gyorsítótárba letöltött weboldalakat lényegesebben gyorsabban varázsolják a képernyőre az alkalmazások. Ezt a szolgáltatást az Internet Explorer nem támogatja.

A Mozilla motorú webböngészőkben az 'about:config' parancs kiadásával -- a cím helyére kell beírni -- ellenőrizhetjük, illetve kapcsolhatjuk ki és be a funkciót. A 'network.prefetch-next' beállítási sorban alapértelmezettként a bekapcsolt "true" állást kell látnunk. Amennyiben nem szeretnénk, hogy weboldalunk helyettünk töltögessen a háttérben, az adott sorra kettőt kattintva kikapcsolhatjuk a prefetching funkciót.

A prefetching során a webböngésző ugyanúgy letárolja a sütiket és egyéb adatokat, mintha megtekintettük volna az adott weboldalt, így a bekapcsolt eltöltés esetleg biztonsági rést is jelenthet. Az előre letöltött állományokat ugyanabban a gyorsítótárban tárolja a Mozilla motoros webböngésző, mint a normál webezés során letöltött adatokat.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.