Szerző: Bizó Dániel

2005. március 31. 15:57

Mátrix: a történet folytatódik

Hétfőtől folytatódik a kultusszá vált Mátrix saga -- immár online virtuális térben játszódva. A The Matrix Online története ott kezdődik, ahol a Mátrix: Forradalmaké véget ért.

[HWSW] Hétfőtől folytatódik a kultusszá vált Mátrix saga -- immár online virtuális térben játszódva. A The Matrix Online története ott kezdődik, ahol a Mátrix: Forradalmaké véget ért.

Új Mátrix alakul, ahol folytatódik a küzdelem a zioni emberek, a gépek és a száműzött programok között. Hogy a történet pontosan miként alakul majd, azt egyelőre talán még a forgatóköny írója, a Wachowski fivérek által felkért Paul Chadwick sem tudja pontosan. Chadwick elmondása szerint az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a történet alakulását a játékban szétszórják a szereplők között, úgy szervezz meg az eseményeket, hogy sok kis töredékből, szilánkból álljon össze a nagy kép. A cél azt elérni, mindenki egyenlő eséllyel vehessen részt a történet alakításában. A játékosok cselekednek, érintkeznek egymással, ennek alapján derül fény a részletekre, azaz a történetnek nincs előre rögzített menetrendje.

A Matrix Online egy tömegesen játszható online szerepjáték (MMORPG, massively multiplayer online role playing game), jellegét tekintve tehát hasonlít az Everquesthez, a Star Wars Galaxieshez, vagy a World of Warcrafthoz. Ahogy a felhasználók élik életüket a játékban, úgy szereznek tapasztalati pontokat. A játékosok bármelyik táborhoz csatlakozhatnak (Zion, Gépek, Merovingiek), több karaktertípus közül választhatnak és teljesen egyénre szabhatják küllemüket, a testfelépítéstől kezdve a ruházatig. Mindenki maga választhatja meg karaktere fejlődési útját, mesterségét. A választék már most is széles, és tekintve a játék körüli dinamikus fejlesztéseket, elképzelhető, később újabbakkal bővül.

A The Matrix Online-t fejlesztő Sega látszólag mindezt megtesz, hogy minél inkább fokozza az élményt, felidézze a Mátrix filmek hangulatát annak érdekében, hogy a játékosok azt érezzék, tényleg a Mátrixban vannak. Ennek részeként a játékosok a játékon kívül is kapcsolatban lesznek a Mátrix világával, ugyanis néha azonnali üzenetküldőn vagy e-mailen keresztül is kapnak információkat, utasításokat, de akár egymással is érintkezhetnek ilyen módon. A The Matrix Online 50 dollár egyszeri, és 15 dollár havi kiadást jelent azoknak, akik részt akarnak venni a Mátrix történetének alakulásában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról