Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 25. 11:54:02

Új, energiatakarékos AMD Opteron

[xbit-labs] Az AMD bemutatta kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 248 HE lapkáját. A 2,2 GHz-en működő chip nevében a HE az alacsony hőleadásra utal, a 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzor 55 Wattba belefér. Az Opteron 248 HE érdekessége az új gyártástechnológia mellett, hogy támogatja az 1000 MHz-es Hypert-ransport interfészt és az SSE3 utasításkészletet, a HE családban erre eddig még nem volt példa.

[xbit-labs] Az AMD bemutatta kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 248 HE lapkáját. A 2,2 GHz-en működő chip nevében a HE az alacsony hőleadásra utal, a 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzor 55 Wattba "belefér". Az Opteron 248 HE érdekessége az új gyártástechnológia mellett, hogy támogatja az 1000 MHz-es Hypert-ransport interfészt és az SSE3 utasításkészletet, a HE családban erre eddig még nem volt példa.

A visszafogott hőtermelésú processzort a vállalat elsősorban kisméretű szerverek, például blade kiszolgálók, vagy munkaállomások építéséhez ajánlja. Az AMD emellett rendelkezik egy még alacsonyabb hőtermelésű szerverprocesszor-családdal is, az Opteron EE jelzésű lapkák ugyanis tartósan is legfeljebb 30 Wattot adnak le.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 01:36

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.