Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kié lesz az Eidos?

Bodnár Ádám, 2005. március 23. 12:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Vevőre talált a régóta pénzügyi gondokkal küszködő és a csőd szélén táncoló brit Eidos, a vállalatot az amerikai Elevarion Partners befektetői cég vásárolta meg 135,1 millió dollárért, azaz részvényenként 95 centért -- érkezett tegnap a bejelentés. A helyzet azonban korántsem ennyire egyszerű, ugyanis nem sokkal később az SCI Entertainment közölte, hogy 144 millió dollár értékű saját részvényt is megadna Lara Croft gazdájáért. Az Eidos most fontolóra veszi mindkét ajánlatot.

[HWSW] Vevőre talált a régóta pénzügyi gondokkal küszködő és a csőd szélén táncoló brit Eidos, a vállalatot az amerikai Elevarion Partners befektetői cég vásárolta meg 135,1 millió dollárért, azaz részvényenként 95 centért -- érkezett tegnap a bejelentés. A helyzet azonban korántsem ennyire egyszerű, ugyanis nem sokkal később az SCI Entertainment közölte, hogy 144 millió dollár értékű saját részvényt is megadna Lara Croft gazdájáért. Az Eidos most fontolóra veszi mindkét ajánlatot.

Az Eidos igazgatótanácsának elnöke, John van Kuffeler szerint a részvényesek érdekeit a vállalat eladása szolgálná a legjobban. A Tom Raider sorozatról ismert játékfejlesztő papírjainak árfolyama a múlt héten 10 éve nem látott mélységbe süllyedt, amikor napvilágot látott, hogy a cég kénytelen elhalasztani több szoftver megjelentetését. A cég legutóbbi negyedévében 34,9 millió dolláros veszteséget ért el, miközben a forgalom 60 százalékkal 41,48 millió dollárra esett vissza.

Február végén már napvilágot láttak olyan hírek, amelyek szerint az Eidost a News Corporation veszi meg, a felek meg is erősítették, hogy folynak a tárgyalások, azonban úgy tűnik, nem jutottak megállapodásra.