Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 23. 08:50

Repülőgépek és vonatok után hajókon is elérhető lesz az internet

A repülőgépes internetszolgáltatást kifejlesztő Connexion -- amely egyébként a a Boeing leányvállalata -- megoldásával az ősztől kezdve már hajókon is elérhető lesz a világháló. A vállalat 2800 dollárért telepíti fel a hajókra a szükséges eszközöket, amelyek segítségével másodpercenként 5 megabites sebességű kapcsolat építhető fel. Ez a sávszélesség már nem csak levelezésre, böngészésre, hanem telefonbeszélgetések bonyolítására, illetve tévéadások vételére is elegendő.

[HWSW] A repülőgépes internetszolgáltatást kifejlesztő Connexion -- amely egyébként a a Boeing leányvállalata -- megoldásával az ősztől kezdve már hajókon is elérhető lesz a világháló. A vállalat 2800 dollárért telepíti fel a hajókra a szükséges eszközöket, amelyek segítségével másodpercenként 5 megabites sebességű kapcsolat építhető fel. Ez a sávszélesség már nem csak levelezésre, böngészésre, hanem telefonbeszélgetések bonyolítására, illetve tévéadások vételére is elegendő.

A Connexion repülőgépes és hajós internetszolgáltatása geostacionárius műholdak segítségével valósl meg. A Földtől mintegy 36 ezer kilométerre stabilan keringő kommunikációs műholdak mindig a bolygó egy bizonyos része felett találhatóak, így alkalmasak a folyamatos kapcsolat fenntartására.

A repülőgépes szolgáltatás érdekessége, hogy a fedélzeten levő utasok vezeték nélkül kapcsolódhatnak hozzá. A Lufthansa gépein a korlátlan internetszolgáltatás 29,95 dollárba kerül. A felhasználók választhatnak időalapú számlázást is, ekkor 30 percért 9,95 dollárt kell fizetni, minden további percért pedig 25 centet. A szolgáltatást az elsőként bevezető Lufthansa mellett többek között a Scandinavian Airlines, Japan Airlines, All Nippon Airways, China Airlines, Korean Air légitársaságok is teszteli.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról