Szerző: Ady Krisztián

2005. március 22. 14:47

Az Avid felvásárolja a Pinnacle-t

A főként professzionális audiovizuális termékeiről ismert Avid Technology és a multimédiás termékeket fejlesztő Pinnacle Systems bejelentette, hogy az Avid készpénzért és részvényekért felvásárolja a német vállalatot. A megállapodásnak köszönhetően a Pinnacle részvényesei 1 dollár készpénzt és 0,0869 Avid részvényt kapnak majd minden egyes Pinnacle részvényért.

[HWSW] A főként professzionális audiovizuális termékeiről ismert Avid Technology és a multimédiás termékeket fejlesztő Pinnacle Systems bejelentette, hogy az Avid készpénzért és részvényekért felvásárolja a német vállalatot. A megállapodásnak köszönhetően a Pinnacle részvényesei 1 dollár készpénzt és 0,0869 Avid részvényt kapnak majd minden egyes Pinnacle részvényért.

A felvásárlás során az Avid körülbelül 6,2 millió részvényt juttat és 71,3 millió dollár készpénzt fizet a Pinnacle részvényeseinek, mely összesen körülbelül 462 millió dollárra rúg, legalábbis a pénteki tőzsdezárási adatok alapján. Az ügylet végén a Pinnacle részvényesei az Avid részvényportfóliójának 15 százalékát birtokolják majd.


Egy Avid vágórendszer hírszerkesztők számára

A felvásárlás végleges lezárása 2005 második vagy harmadik negyedévében várható. A két vállalat vezetősége már jóváhagyta a felvásárlást részletező megállapodást, az Avid már csak a Pinnacle részvényeseinek jóváhagyására vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról