Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 22. 09:47

Az Apple befoltozta zeneboltjának biztonsági rését

Az Apple Computer közölte, hogy befoltozta iTunes Music Store szolgáltatásában azt a biztonsági rést, amely lehetővé tette hackereknek, hogy másolásvédelem nélküli dalokat vásároljanak a vállalat internetes zeneboltjából. Az Apple szerint a Music Store mostantól teljesen biztonságos, azonban használatához mindenképp az iTunes kliensszoftver legújabb, 4.7-es verziója szükséges, a régebbi verziók felhasználóinak frissítésre van szükségük.

Az Apple Computer közölte, hogy befoltozta iTunes Music Store szolgáltatásában azt a biztonsági rést, amely lehetővé tette hackereknek, hogy másolásvédelem nélküli dalokat vásároljanak a vállalat internetes zeneboltjából. Az Apple szerint a Music Store mostantól teljesen "biztonságos", azonban használatához mindenképp az iTunes kliensszoftver legújabb, 4.7-es verziója szükséges, a régebbi verziók felhasználóinak frissítésre van szükségük.

Amint arról beszámoltunk, a PyMusique szoftver lehetővé tette az Apple zeneboltjából másolásvédelem nélküli dalok letöltését. A PyMusique segítségével már csak a kedvzsináló előzetesek meghallgatására van lehetőség, dalok vásárlására nem. Az Apple nem közölte, hogy tesz-e jogi lépéseket a PyMusique készítői ellen, akik között ott található a DVD-k másolásvédelmét is feltörő norvég fiú, Jon Johansen.

A PqMusique szerzői szerint csupán azért írták a programot, hogy a Linux operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosai is tudjanak zenét vásárolni az Apple internetes boltjában. Az iTunes Music Store használatához szükséges kliensprogramot egyelőre csak Mac OS és Windows operációs rendszerre adta ki az Apple.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról