Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Apple befoltozta zeneboltjának biztonsági rését

Bodnár Ádám, 2005. március 22. 09:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Apple Computer közölte, hogy befoltozta iTunes Music Store szolgáltatásában azt a biztonsági rést, amely lehetővé tette hackereknek, hogy másolásvédelem nélküli dalokat vásároljanak a vállalat internetes zeneboltjából. Az Apple szerint a Music Store mostantól teljesen biztonságos, azonban használatához mindenképp az iTunes kliensszoftver legújabb, 4.7-es verziója szükséges, a régebbi verziók felhasználóinak frissítésre van szükségük.

Az Apple Computer közölte, hogy befoltozta iTunes Music Store szolgáltatásában azt a biztonsági rést, amely lehetővé tette hackereknek, hogy másolásvédelem nélküli dalokat vásároljanak a vállalat internetes zeneboltjából. Az Apple szerint a Music Store mostantól teljesen "biztonságos", azonban használatához mindenképp az iTunes kliensszoftver legújabb, 4.7-es verziója szükséges, a régebbi verziók felhasználóinak frissítésre van szükségük.

Amint arról beszámoltunk, a PyMusique szoftver lehetővé tette az Apple zeneboltjából másolásvédelem nélküli dalok letöltését. A PyMusique segítségével már csak a kedvzsináló előzetesek meghallgatására van lehetőség, dalok vásárlására nem. Az Apple nem közölte, hogy tesz-e jogi lépéseket a PyMusique készítői ellen, akik között ott található a DVD-k másolásvédelmét is feltörő norvég fiú, Jon Johansen.

A PqMusique szerzői szerint csupán azért írták a programot, hogy a Linux operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosai is tudjanak zenét vásárolni az Apple internetes boltjában. Az iTunes Music Store használatához szükséges kliensprogramot egyelőre csak Mac OS és Windows operációs rendszerre adta ki az Apple.