Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Új néven kerülnek forgalomba az IBM noteszgépei?

Bodnár Ádám, 2005. március 22. 11:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IBM személyi számítógépes részlegét lenyelő kínai Lenovo a közeljövőben minden bizonnyal meg fogja változtatni a népszerű ThinkPad noteszgépek márkanevét -- közölte Stephen Ward, az új Lenovo vezetője.

hirdetés
Az IBM személyi számítógépes részlegét lenyelő kínai Lenovo a közeljövőben minden bizonnyal meg fogja változtatni a népszerű ThinkPad noteszgépek márkanevét -- közölte Stephen Ward, az "új Lenovo" vezetője.

Noha az IBM-mel kötött megállapodás értelmében a Lenovo öt évig használhatja az IBM és a ThinkPad márkanevet, valószínűleg a noteszgépeket hamarosan nem IBM ThinkPad, hanem Lenovo ThinkPad vagy egyszerűen ThinkPad néven forgalmazzák majd. További változást jelent majd, hogy a számítógépeken található "Access IBM" gomb, amely a felhasználót egyből a vállalat terméktámogatási oldalára viszi, hamarosan a "ThinkVantage" feliratot fogja viselni. Ward hangsúlyozta, hogy a tulajdonosváltás és a márkanév-váltás ellenére a ThinkPadek legendás minőségén nem esik majd csorba.

Amit arról beszámoltunk, a decemberben bejelentett, 1,75 milliárd dollár értékű felvásárlási ügyletet nemzetbiztonsági kockázatok miatt szigorúan megvizsgálta a külföldi befektetéseket vizsgáló bizottság (Committee on Foreign Investments in the United States, CFIUS), miután olyan aggodalmak merültek fel, hogy a kínai vállalat esetleg ipari kémkedésre használná az IBM egyes amerikai létesítményeit. Egyesek azt is aggályosnak találták, hogy az egyik legnagyobb kormányzati informatikai beszállító idegen ország befolyása alá kerül.

A CFIUS végül jóváhagyta a tranzakciót, amely várhatóan a második negyedév során zárul le. Az IBM PC-részlegével megerősített Lenovo a Dell és a HP mögött a harmadik legnagyobb PC-gyártója lesz a világon, a cégnek pedig az IBM lesz az egyik legnagyobb részvényese. Ward elmondta, hogy a Lenovo tervei között szerepel részvényeinek bevezetése a New York-i tőzsdére. A kínai PC-gyártó papírjaival egyelőre csak Hong Kongban lehet kereskedni.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!