Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Oracle veheti meg a Reteket

Bodnár Ádám, 2005. március 22. 09:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tegnap az Oracle bejelentette, hogy szerződést írt alá a Retek Inc. megvásárlásáról. A szoftvercég a licitálás során kiütötte legnagyobb riválisát, az SAP-t, amely elállt a felvásárlási ajánlatától. Az Oracle végül részvényenként 11,25 dollárért, azaz összesen mintegy 670 millió dollárért kebelezheti be a Reteket.

hirdetés
[HWSW] Tegnap az Oracle bejelentette, hogy szerződést írt alá a Retek Inc. megvásárlásáról. A szoftvercég a licitálás során kiütötte legnagyobb riválisát, az SAP-t, amely elállt a felvásárlási ajánlatától. Az Oracle végül részvényenként 11,25 dollárért, azaz összesen mintegy 670 millió dollárért kebelezheti be a Reteket.

"Észak-Amerikában az Oracle vezeti az üzleti alkalmazások piacát és célunk, hogy tovább növeljük előnyünket" -- mondta Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. "Az Oracle és a Retek összeolvadása fontos lépés ebbe az irányba, mivel jelentősen erősíti pozíciónkat a kiskereskedelmi szegmensben." A Retek kifejezetten kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a Best Buy vagy a GAP.

Marty Leestma, a Retek elnök-vezérigazgatója szerint az Oracle ajánlata "jó vásár a részvényesek számára". Leestma elmondta, hogy az igazgatótanács gyűlésén megjelent vezetők mindegyike támogatta az Oracle ajánlatát. A Retek vezetése korábban azt ajánlotta a tulajdonosoknak, hogy fogadják el az SAP ajánlatát. Leestma hangsúlyozta, hogy az elkövetkező hetek során keményen dolgoznak azon, hogy az összeolvadás semmiképp se legyen hatással a hétköznapi üzletmenetre.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.