Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 22. 09:27

Az Oracle veheti meg a Reteket

Tegnap az Oracle bejelentette, hogy szerződést írt alá a Retek Inc. megvásárlásáról. A szoftvercég a licitálás során kiütötte legnagyobb riválisát, az SAP-t, amely elállt a felvásárlási ajánlatától. Az Oracle végül részvényenként 11,25 dollárért, azaz összesen mintegy 670 millió dollárért kebelezheti be a Reteket.

[HWSW] Tegnap az Oracle bejelentette, hogy szerződést írt alá a Retek Inc. megvásárlásáról. A szoftvercég a licitálás során kiütötte legnagyobb riválisát, az SAP-t, amely elállt a felvásárlási ajánlatától. Az Oracle végül részvényenként 11,25 dollárért, azaz összesen mintegy 670 millió dollárért kebelezheti be a Reteket.

"Észak-Amerikában az Oracle vezeti az üzleti alkalmazások piacát és célunk, hogy tovább növeljük előnyünket" -- mondta Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. "Az Oracle és a Retek összeolvadása fontos lépés ebbe az irányba, mivel jelentősen erősíti pozíciónkat a kiskereskedelmi szegmensben." A Retek kifejezetten kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a Best Buy vagy a GAP.

Marty Leestma, a Retek elnök-vezérigazgatója szerint az Oracle ajánlata "jó vásár a részvényesek számára". Leestma elmondta, hogy az igazgatótanács gyűlésén megjelent vezetők mindegyike támogatta az Oracle ajánlatát. A Retek vezetése korábban azt ajánlotta a tulajdonosoknak, hogy fogadják el az SAP ajánlatát. Leestma hangsúlyozta, hogy az elkövetkező hetek során keményen dolgoznak azon, hogy az összeolvadás semmiképp se legyen hatással a hétköznapi üzletmenetre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról