Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 29. 16:03

Törvényben tiltják meg a munkahelyi passziánszot?

Austin Allran, Észak-Karolina állam republikánus szenátora nem csak egyszerűen letörölné a közigazgatási alkalmazottak számítógépeiről a Windowsba épített Pasziánsz programot, hanem egyenesen törvényben tiltatná be, mivel szerinte a dolgozók túl sokat játszanak vele. Allran szerint az időkiesés az adófizetőknek évente többmillió dolláros kárt okoz. Egy felmérés szerint a dolgozók munkaidejük felét játékkal vagy internetes vásárlással töltik.

[HWSW] Austin Allran, Észak-Karolina állam republikánus szenátora nem csak egyszerűen letörölné a közigazgatási alkalmazottak számítógépeiről a Windowsba épített Pasziánsz programot, hanem egyenesen törvényben tiltatná be, mivel szerinte a dolgozók túl sokat játszanak vele. Allran szerint az időkiesés az adófizetőknek évente többmillió dolláros kárt okoz. Egy felmérés szerint a dolgozók munkaidejük felét játékkal vagy internetes vásárlással töltik.

Egyesek szerint a kormányzat csupán ugyanazt követeli meg a dolgozóktól, amelyet bármelyik vállalalat: a lehető legtöbb munkát. Az irodisták szerint azonban már így is van elég dolguk. "Elterjedt vélemény, hogy csak ülünk és egy napig hegyezünk egy ceruzát" -- mondta egy tisztviselő. "A helyzet éppen ellenkező. Az emberek éppen el tudják végezni a napi teendőiket."

a címlapról