Szerző: Bodnár Ádám

2005. March 21. 09:40:50

A jövőben egyszerűbb lesz a mobilos tartalmak értékesítése

A Pannon GSM elindította legújabb mobiltartalom-menedzselő rendszerét, mely lehetővé teszi a tartalomszolgáltatók számára, hogy saját maguk menedzselhessék portékájuk értékesítését. Egyre több mobilfelhasználó keres fel mobilportálokat, amelyek ma már jelentős bevételhez juttathatják a mobilszolgáltatókat és a tartalmak tulajdonosait is, azonban a tartalomszolgáltatók számára sok vesződséggel jár, hogy árujukat fizetős kapuk mögé tegyék.

[HWSW] A Pannon GSM elindította legújabb mobiltartalom-menedzselő rendszerét, mely lehetővé teszi a tartalomszolgáltatók számára, hogy saját maguk menedzselhessék portékájuk értékesítését. Egyre több mobilfelhasználó keres fel mobilportálokat, amelyek ma már jelentős bevételhez juttathatják a mobilszolgáltatókat és a tartalmak tulajdonosait is, azonban a tartalomszolgáltatók számára sok vesződséggel jár, hogy "árujukat" fizetős kapuk mögé tegyék.

"A Pannon GSM megbízásából a Voxline Kft. által kifejlesztett Access Control Gateway Proxy (ACGP) megoldás komoly előrelépés a mobiloperátori piacon azon törekvés irányába, hogy a mobilszolgáltató egy felhasználóbarát, a tartalomszolgáltatókat támogató infrastruktúrával jelenjen meg" -- mondta Áts Zsolt, a Pannon GSM tartalomszolgáltatási osztályvezetője. Az ACGP rendszer segítségével a tartalomszolgáltatók technológiai tudás nélkül is képesek tartalmaikat a pannonos előfizetőknek árusítani.

Az ACGP rendszerben a tartalomszolgáltatóknak lehetősége van a szolgáltatások különféle, pl. hozzáférési idő vagy cikk alapon történő értékesítésére. A tartalomszolgáltató partner egy egyszerű szerkesztői felületen keresztül testre szabhatja a felhasználók felé kommunikálni kívánt promóciós üzeneteit is. Az alkalmazás bevezetése várhatóan komoly lökést ad majd a tartalomszolgáltatói piacnak, hiszen a kínálat bővülése új mobilos látogatói táborokat fog szerezni a mobiltartalom-kereskedelemben.

a címlapról