Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 21. 10:03

Új gazdája lesz Jeeves-nek

[News.com] Az IAC/InterActiveCorp várhatóan ma jelenti be, hogy 1,9 milliárd dolláros részvénycserés ügylet keretén belül megvásárolja az Ask Jeeves -t, amely a Google, a Yahoo és az MSN mögött a legnagyobb internetes kereső. Az IAC jelenleg is tetszetős internetes portfolióval rendelkezik, a vállalat tulajdonában van az Expedia utazási portál, a Ticketmaster jegyértékesítő webhely, a Home Shopping Network, a Match.com társkereső és a CitySearch. Az IAC tulajdonában levő weboldalak havi 44 millió látogatót vonzanak.

[News.com] Az IAC/InterActiveCorp várhatóan ma jelenti be, hogy 1,9 milliárd dolláros részvénycserés ügylet keretén belül megvásárolja az Ask Jeeves-t, amely a Google, a Yahoo és az MSN mögött a legnagyobb internetes kereső. Az IAC jelenleg is tetszetős internetes portfolióval rendelkezik, a vállalat tulajdonában van az Expedia utazási portál, a Ticketmaster jegyértékesítő webhely, a Home Shopping Network, a Match.com társkereső és a CitySearch. Az IAC tulajdonában levő weboldalak havi 44 millió látogatót vonzanak.

Az Ask Jeeves kereső bevételeinek legnagyobb része egy, a Google-lal kötött és 2007-ig élő szerződés alapján hirdetésekből származik. A portál a legutóbbi negyedévben 86,1 millió dollár bevétel mellett 17,5 millió dollár profitot termelt. Az ügylethez közeli források szerint az IAC célja az Ask Jeeves és a CitySearch "házasítása" révén keresésekhez kapcsolodó hirdetési bevételekhez jutni. Ezt a modellt a Google vitte sikerre.

a címlapról