Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Senkinek sem kell az olcsó Windows

Bodnár Ádám, 2005. március 18. 16:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Noha a korlátozott képességű, olcsó Windows már hónapok óta kapható egyes országokban, a Microsoft egyelőre nem látszik elérni a kitűzött célt, a kalózkodás visszaszorítását és a Linux terjedésének megzabolázását. Thaiföldön október, Malajziában és Indonéziában február óta érhető el a Windows XP Starter Edition, de az érdeklődés csekély. Elemzők szerint a Microsoftnak stratégiai váltásra lesz szüksége, hogy sikerre vigye az olcsó Windowst.

hirdetés
[HWSW] Noha a korlátozott képességű, olcsó Windows már hónapok óta kapható egyes országokban, a Microsoft egyelőre nem látszik elérni a kitűzött célt, a kalózkodás visszaszorítását és a Linux terjedésének megzabolázását. Thaiföldön október, Malajziában és Indonéziában február óta érhető el a Windows XP Starter Edition, de az érdeklődés csekély. Elemzők szerint a Microsoftnak stratégiai váltásra lesz szüksége, hogy sikerre vigye az olcsó Windowst.

A szoftvert nem lehet a boltokban megvásárolni, azt csak számítógépgyártókhoz juttatja el a Microsoft, hogy felelepítsék új gépeikre. A hírek szerint azonban a legtöbb PC-gyártó a felsőbb kategóriás rendszereihez inkább a Windows XP Home Editiont csomagolja, a olcsóbb konfigurációihoz pedig vagy Linuxot ad, vagy semmit. Láthatóan a legtöbb cég a szoftverek kérdését a vevőre hárítja, ha valakinek megfelel a Linux, akkor azt használja, ha Windowst szeretne, már 1000 forintnál olcsóbban kap kalózmásolatot. Kisebb PC-gyártók eleve kalóz Windowszal kínálják gépeiket.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!