Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 16:19:41

Senkinek sem kell az olcsó Windows

Noha a korlátozott képességű, olcsó Windows már hónapok óta kapható egyes országokban, a Microsoft egyelőre nem látszik elérni a kitűzött célt, a kalózkodás visszaszorítását és a Linux terjedésének megzabolázását. Thaiföldön október, Malajziában és Indonéziában február óta érhető el a Windows XP Starter Edition, de az érdeklődés csekély. Elemzők szerint a Microsoftnak stratégiai váltásra lesz szüksége, hogy sikerre vigye az olcsó Windowst.

[HWSW] Noha a korlátozott képességű, olcsó Windows már hónapok óta kapható egyes országokban, a Microsoft egyelőre nem látszik elérni a kitűzött célt, a kalózkodás visszaszorítását és a Linux terjedésének megzabolázását. Thaiföldön október, Malajziában és Indonéziában február óta érhető el a Windows XP Starter Edition, de az érdeklődés csekély. Elemzők szerint a Microsoftnak stratégiai váltásra lesz szüksége, hogy sikerre vigye az olcsó Windowst.

A szoftvert nem lehet a boltokban megvásárolni, azt csak számítógépgyártókhoz juttatja el a Microsoft, hogy felelepítsék új gépeikre. A hírek szerint azonban a legtöbb PC-gyártó a felsőbb kategóriás rendszereihez inkább a Windows XP Home Editiont csomagolja, a olcsóbb konfigurációihoz pedig vagy Linuxot ad, vagy semmit. Láthatóan a legtöbb cég a szoftverek kérdését a vevőre hárítja, ha valakinek megfelel a Linux, akkor azt használja, ha Windowst szeretne, már 1000 forintnál olcsóbban kap kalózmásolatot. Kisebb PC-gyártók eleve kalóz Windowszal kínálják gépeiket.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:54

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.