Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A FreeSoft célkeresztjében az Axis

Bodnár Ádám, 2005. március 18. 11:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tőzsdén jegyzett FreeSoft Rt. 120 millió forintért megvásárolná az Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészeinek 50,13 százalékát.

[HWSW] A tőzsdén jegyzett FreeSoft Rt. 120 millió forintért megvásárolná az Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészeinek 50,13 százalékát.

Az Axis-csoport tavaly hozzávetőleg 1,2 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el, amely 20 százalékos növekedés 2003-hoz képest. A csoport forgalmának hetven százalékát fejlesztési, tanácsadási tevékenységéből, harminc százalékát disztribúcióból érte el. A vállalat fejlesztésekkel, konzultációval, valamint a Cognos szoftverfejlesztő cég termékeinek hazai forgalmazásával foglalkozik. Az Axis-csoport legnagyobb megrendelői között található az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Foglalkoztatási Hivatal, valamint a Legfőbb Ügyészség is.

A FreeSoft éves jelentésében szerepel, hogy a vállalat 2005-ben több akvizíciót kíván végrehajtani. A cég az utóbbi hónapok során az Axis mellett megvásárolta a mobil technológiákat fejlesztő MoolTech Kft-t, valamint a Big Fish internet-technológiai Kft-t is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.