Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nyereséges negyedévet zárt, mégis csalódást okozott a PalmOne

Bodnár Ádám, 2005. március 18. 11:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Treo telefonok sikerének köszönhetően nyereségbe fordult a PalmOne eredménye. A vállalat a február végén zárult negyedévben 285,3 millió dollár bevétel mellett 4,4 millió dollár nettó nyereséget ért el, míg egy évvel korábban a PalmOne 242,5 milliós forgalomról és 9,3 millió dollár veszteségről számolt be. A cég papírjainak árfolyama mégis zuhanásnak indult, amikor kiderült, hogy szállítási problémák miatt a jelenlegi negyedévben a bevétel és a nyereség messze az elemzői várakozások alatt várható.

[HWSW] A Treo telefonok sikerének köszönhetően nyereségbe fordult a PalmOne eredménye. A vállalat a február végén zárult negyedévben 285,3 millió dollár bevétel mellett 4,4 millió dollár nettó nyereséget ért el, míg egy évvel korábban a PalmOne 242,5 milliós forgalomról és 9,3 millió dollár veszteségről számolt be. A cég papírjainak árfolyama mégis zuhanásnak indult, amikor kiderült, hogy szállítási problémák miatt a jelenlegi negyedévben a bevétel és a nyereség messze az elemzői várakozások alatt várható.

A PalmOne előrejelzése szerint a mostani, negyedik pénzügyi negyedévben csupán 320-330 millió dolláros forgalom várható, ez messze alulmúlja a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők által átlagosan becsült 354,9 milliós szintet. A részvényenkénti profit 25-32 cent között várható, míg az elemzők 51 centre számítottak. A PalmOne szerint a vártnál pesszimistább előrejelzés oka, hogy bizonyos termékek szállítása kezdete a következő negyedévre fog átcsúszni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.