:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 10:37

Kovács Zoltán az IVSZ új elnöke

Mivel az Informatikai Vállakosások Szövetségének (IVSZ) régi elnöke, Kóka János ma már gazdasági miniszter, a szervezetnél tegnap délután tisztújító közgyűlést tartottak, ahol szoros versenyben Kovács Zoltánt, a Kirowski Rt. vezérigazgatóját választották elnökké.

[HWSW] Mivel az Informatikai Vállakosások Szövetségének (IVSZ) régi elnöke, Kóka János ma már gazdasági miniszter, a szervezetnél tegnap délután tisztújító közgyűlést tartottak, ahol szoros versenyben Kovács Zoltánt, a Kirowski Rt. vezérigazgatóját választották elnökké.

Czakó Ferenc (Synergon), Laufer Tamás (Albacomp) és Vinkovits László (T-Systems) az első körben kiestek, a második körbe Kovács Zoltán mellett Vahl Tamás, az SAP magyarországi leányvállalatának vezetője jutott. A második kör váratlan izgalmakat hozott, ugyanis a jelöltekre leadott szavazatok között rendkívül kis különbség volt, a szavazást többször meg kellett ismételni. Kovács végül 119 szavazatból 66-ot szerzett, Vahlt 53-an támogatták.

"Új stratégia mentén képzelem el az IVSZ jövőjét. Eddig az IVSZ "hangos" volt, mostantól szeretném, ha eredményes lenne. Marketinges kifejezéssel élve: eddig zajlott a brandépítés, most következik a pozicionálás annak érdekében, hogy az IVSZ Magyarország egyik legrangosabb és legbefolyásosabb érdekképviseleti szervezetévé váljon" -- vázolta terveit Kovács, aki a kis- és középvállalatok hatékony érdekképviseletét, a piacbővítést és az IVSZ szervezeti reformját jelölte meg legfontosabb célkitűzései között.

Kovács szerint az IVSZ-nek valódi érdekszövetséggé és egyben szolgáltató szervezetté kell válnia, amely aktívan képes segíteni tagjait, például a külföldi piacra jutásban. "Szeretnék olyan workshopokat szervezni, amelyek a tagság számára valóban hasznos tudást közvetítenek. Ezeken a workshopokon sikeres európai mintákat fogunk bemutatni, lehetővé tesszük a magyar kis- és középvállalatok vezetőinek, hogy megismerhessék sikeres külföldi vállalatvezetők tapasztalatait és egyben kapcsolatokat építhessenek" -- mondta az IVSZ új elnöke.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.