Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 18. 10:37:35

Kovács Zoltán az IVSZ új elnöke

Mivel az Informatikai Vállakosások Szövetségének (IVSZ) régi elnöke, Kóka János ma már gazdasági miniszter, a szervezetnél tegnap délután tisztújító közgyűlést tartottak, ahol szoros versenyben Kovács Zoltánt, a Kirowski Rt. vezérigazgatóját választották elnökké.

[HWSW] Mivel az Informatikai Vállakosások Szövetségének (IVSZ) régi elnöke, Kóka János ma már gazdasági miniszter, a szervezetnél tegnap délután tisztújító közgyűlést tartottak, ahol szoros versenyben Kovács Zoltánt, a Kirowski Rt. vezérigazgatóját választották elnökké.

Czakó Ferenc (Synergon), Laufer Tamás (Albacomp) és Vinkovits László (T-Systems) az első körben kiestek, a második körbe Kovács Zoltán mellett Vahl Tamás, az SAP magyarországi leányvállalatának vezetője jutott. A második kör váratlan izgalmakat hozott, ugyanis a jelöltekre leadott szavazatok között rendkívül kis különbség volt, a szavazást többször meg kellett ismételni. Kovács végül 119 szavazatból 66-ot szerzett, Vahlt 53-an támogatták.

"Új stratégia mentén képzelem el az IVSZ jövőjét. Eddig az IVSZ "hangos" volt, mostantól szeretném, ha eredményes lenne. Marketinges kifejezéssel élve: eddig zajlott a brandépítés, most következik a pozicionálás annak érdekében, hogy az IVSZ Magyarország egyik legrangosabb és legbefolyásosabb érdekképviseleti szervezetévé váljon" -- vázolta terveit Kovács, aki a kis- és középvállalatok hatékony érdekképviseletét, a piacbővítést és az IVSZ szervezeti reformját jelölte meg legfontosabb célkitűzései között.

Kovács szerint az IVSZ-nek valódi érdekszövetséggé és egyben szolgáltató szervezetté kell válnia, amely aktívan képes segíteni tagjait, például a külföldi piacra jutásban. "Szeretnék olyan workshopokat szervezni, amelyek a tagság számára valóban hasznos tudást közvetítenek. Ezeken a workshopokon sikeres európai mintákat fogunk bemutatni, lehetővé tesszük a magyar kis- és középvállalatok vezetőinek, hogy megismerhessék sikeres külföldi vállalatvezetők tapasztalatait és egyben kapcsolatokat építhessenek" -- mondta az IVSZ új elnöke.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.