Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 17. 12:25

Mobiltelefonos vírusok és SMS-ben érkező kéretlek reklámok ellen véd a Trend Micro új terméke

A Trend Micro ma bejelentette a Trend Micro Mobile Security (TMMS) termék 2.0 verziójának elérhetőségét, amely fejlett vírusvédelmi és SMS spam-szűrő szolgáltatásokat kínál az okostelefonokhoz. A TMMS új verziója emelt szintű védelmet kínál, és már a Series 60 platformra épülő Symbian OS v7.0 készülékeken is használható (például Nokia 6600 és 7610). A felügyeletet és megelőzést a TMMS Mobile Management Console eszköz biztosítja, így a mobilszolgáltatók és vállalatok távolról telepíthetik, frissíthetik és felügyelhetik az ügyfelek készülékeinek védelmét.

[HWSW] A Trend Micro ma bejelentette a Trend Micro Mobile Security (TMMS) termék 2.0 verziójának elérhetőségét, amely fejlett vírusvédelmi és SMS spam-szűrő szolgáltatásokat kínál az okostelefonokhoz. A TMMS új verziója emelt szintű védelmet kínál, és már a Series 60 platformra épülő Symbian OS v7.0 készülékeken is használható (például Nokia 6600 és 7610). A felügyeletet és megelőzést a TMMS Mobile Management Console eszköz biztosítja, így a mobilszolgáltatók és vállalatok távolról telepíthetik, frissíthetik és felügyelhetik az ügyfelek készülékeinek védelmét.

Az iparág szakértői azt jósolják, hogy a mobil eszközöket támadó fenyegetések továbbra is folyamatosan nőnek. 2005-ben számos új, mobiltelefonokat támadó rosszindulatú kódot azonosítottak, többek között a Bluetooth technológiával terjedő VLASCO családot, valamint a Bluetooth kapcsolaton és MMS-ben is terjedő COMWAR kódot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról