Szerző: Ady Krisztián

2005. március 16. 16:17

Az Apple története során először dobhat piacra kétgombos egeret

[AppleInsider.com] Az AppleInsider.com a céghez közelálló forrásokból úgy értesült, hogy végre a legfelsőbb szintre is eljutottak a Mac-hívők könyörgései és hamarosan az Apple is két gombbal ellátott, vezeték nélküli optikai egeret dob majd piacra.

[AppleInsider.com] Az AppleInsider.com a céghez közelálló forrásokból úgy értesült, hogy végre a legfelsőbb szintre is eljutottak a Mac-hívők könyörgései és hamarosan az Apple is két gombbal ellátott, vezeték nélküli optikai egeret dob majd piacra.

Az egyelőre ismeretlen időpontban piacra kerülő új egeret jelenleg is fejlesztik és megszületésében nagy szerepe volt a Mac mini "eljövetelének" is. Az Apple Mac konfigurációk vásárlói hosszú évek óta kérik a vállalatot, hogy az egyetlen gombbal rendelkező mutatóeszköz mellett egy legalább kétgombos változatot is dobjon piacra, azonban eddig a cégvezetés nem teljesítette a Macintosh-felhasználók ezen igényét. Természetesen aki szeretne, most is használhat Apple gépéhez két- vagy akár többgombos egeret is, azonban a vállalat mindezidáig nem adott ki ilyen modellt.

Az Apple Machez születése óta kapcsolható egér és az operációs rendszer grafikus kezelőfelületét is a kezdetektől fogva úgy fejlesztették, hogy egérrel irányítható legyen. A számítógépes egér egyébként eredetileg három gombbal született meg a kaliforniai Palo Alto Research Centerben, még a 80-as évek legelején. Jef Raskin, az Apple Mac nemrég elhunyt atyja volt az, aki úgy döntött, hogy egy gomb elég lesz az egérre. Érvelése szerint a felhasználóknak így nem kell tudniuk, melyik gomb mire való, a szoftverek kezelése egyszerű, magától értetődő.

Egyes információk szerint a hamarosan megjelenő új terméknek köszönhető, hogy az Apple 29 dollárra csökkentette vezetékes és 59 dollárra a vezeték nélküli, egygombos egere árát. Az eddig 69 dollárért értékesített rágcsáló trónját állítólag a kétgombos változat veszi majd át. A vállalathoz közelálló források szerint nem csak új egér, hanem továbbfejlesztett AirPort Extreme és AirPort Express vezeték nélküli hálózati eszközöket is piacra dob majd az Apple a következő hónapokban, melyek újdonságai egyelőre ismeretlenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról