Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 16. 09:11

A Gran Turismo 4 eladási rekordot döntött

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) Gran Turismo 4 játéka már piacra kerülésének napján új rekordot állított fel. Március 9-én 3,182,535 darab szoftver került értékesítésre a PAL területeken, ezzel a GT4 lett minden idők, a bemutató napján legnagyobb példányszámban eladott PlayStation 2 szoftvere.

[HWSW] A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) Gran Turismo 4 játéka már piacra kerülésének napján új rekordot állított fel. Március 9-én 3,182,535 darab szoftver került értékesítésre a PAL területeken, ezzel a GT4 lett minden idők, a bemutató napján legnagyobb példányszámban eladott PlayStation 2 szoftvere.

"El vagyok ragadtatva a Gran Turismo 4-et körülvevő lelkesedéstől" -- mondta Kazunori Yamauchi, a GT sorozat szülőatyja. "Az volt az álmom, hogy létrehozzak egy játékot, mely több mint egy sorozat újabb tagja, az hogy újradefiniáljam a videojáték szó jelentését. Remélem, hogy miután a játékosok megtapasztalták a GT4 realizmusát, a játék változatosságát és teljes mélységét, egyet fognak érteni velem, hogy ez az álom megvalósult."

A Gran Turismo sorozatból eddig 38 millió darabot értékesítettek világszerte. A siker a GT4-gyel ott folytatódik, ahol a Gran Turismo 3 A-Spec-kel befejeződött. A GT 4 többek között minden idők legnagyobb méretű videojátéka, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ha szeretnénk minden autót minden pályán öt percre kipróbálni, ez pontosan 120 napunkba telne napi 24 órás, folyamatos játékkal számítva.

a címlapról

last minute bug

36

Döcögősen rajtol a Firefox 78

2020. július 3. 10:05

A Mozillának az utolsó utáni pillanatban kiszúrt bugok miatt kellett félbeszakítania a frissítés kiadását.