Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 9. 11:42

Az Oracle keresztbetesz az SAP-nak

Az SAP a múlt héten jelentette be az amerikai Retek felvásárlását, a rivális Oracle most ráígért az ajánlatra és szeretné saját szervezetébe olvasztani a vállalatot. A Retek kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan neves ügyfelei vannak, mint a Gap és a Best Buy.

[HWSW] Az SAP a múlt héten jelentette be az amerikai Retek felvásárlását, a rivális Oracle most ráígért az ajánlatra és szeretné saját szervezetébe olvasztani a vállalatot. A Retek kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan neves ügyfelei vannak, mint a Gap és a Best Buy.

Az Oracle részvényenként 9 dollárt ajánl a Retekrért, ez 6 százalékkal magasabb az SAP 8,50 dolláros ajánlatánál. A Retek papírjai a tőzsdén tegnap délután még 8,59 dollárért cseréltek gazdát. A Retek igazgatótanácsa már elfogadta az SAP ajánlatát, amennyiben nem gondolják meg magukat, az ügylet a jövő hónapban le is zárulhat. Charles Phillips, az Oracle társelnöke szerint a vállalat felkészült arra, hogy ráígérjen az SAP következő ajánlataira is.

Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója szerint az Oracle korábban már tárgyalt a Retekkel egy esetleges egyesülésről, azonban később elállt az ügylettől, hogy erőit a PeopleSoft megszerzésére koncentrálhassa. Az Oracle-vezető szerint a kiskereskedelmi szekor még óriási lehetőségeket hordoz a szoftvergyártók számára és az Oracle számára stratégiai fontosságú a Retek megszerzése, amivel jó pozíciókat harcolhat ki magának a további terjeszkedéshez.

a címlapról