:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 9. 09:44

Elkészült az OpenOffice legújabb változatának magyar kiadása

A Novell Magyarország és az FSF.hu Alapítvány a mai napon bejelentette, hogy elkészült az ingyenes OpenOffice irodai szoftvercsomag legújabb, 1.1.4 verziójának magyar nyelvű változata , amely a Novell asztali operációs rendszerével, a Novell Linux Desktoppal is elérhető. A magyar nyelvű irodai környezet minden otthoni felhasználó, kis- és középvállalat, valamint nagyvállalat számára költséghatékony alternatívát jelent a hagyományos irodai megoldásokkal szemben.

[HWSW] A Novell Magyarország és az FSF.hu Alapítvány a mai napon bejelentette, hogy elkészült az ingyenes OpenOffice irodai szoftvercsomag legújabb, 1.1.4 verziójának magyar nyelvű változata, amely a Novell asztali operációs rendszerével, a Novell Linux Desktoppal is elérhető. A magyar nyelvű irodai környezet minden otthoni felhasználó, kis- és középvállalat, valamint nagyvállalat számára költséghatékony alternatívát jelent a hagyományos irodai megoldásokkal szemben.

Az OpenOffice kiváló alternatívája lehet bármely más szövegszerkesztőnek, táblázatkezelőnek, prezentációkészítőnek és kiterjedt kompatibilitást biztosít a Microsoft Office fájlformátumaival. Jekler Rudolf, a Novell kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, a Novell és az FSF.hu együttműködéseként létrejött verzió igazán felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik, így bárki által könnyen megtanulható, akár azok számára is, akik a Microsoft Office-ról váltanak az OpenOffice-ra.

A Novell és az FSF.hu közös munkájának eredménye, hogy egyesítik a korábbi FSF.hu buildek és a Ximian (Novell) buildek legjobb tulajdonságait, mint például a továbbfejlesztett magyar helyesírás-ellenőrzőt és elválasztás-kezelőt, az új kezelőfelületet, vagy a true color ikonokokat. A Novelltől elérhető OpenOffice emellett a két cég közös munkájának eredményeként könnyen frissíthető az interneten keresztül.

A két szervezet még 2004 novemberében, a Novell Linux Desktop angol nyelvű verziójának bejelentésekor megegyezett, hogy kölcsönösen segítik egymás munkáját az OpenOffice, illetve a Novell Linux Desktop magyar nyelvű változatának elkészítésében. Az OpenOffice.org tavaly decemberben megjelent 1.1.4 verzióján kezdődtek el a munkálatok, amely a legfrissebb stabil verzió. Az OpenOffice 1.1.4. Linux/x86 és Windows platformokra érhető el, angol és magyar felhasználói felülettel egyaránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.