:

Szerző: Ady Krisztián

2005. március 8. 14:41

Idén már vidéken is elérhető lesz a T-Mobile szélessávú EDGE szolgáltatása

A T-Mobile az Ericssonnal együttműködve 2003-ban a hazai mobilpiacon elsőként vezette be Budapesten a gyors mobilinternetezésre szolgáló EDGE adatátviteli megoldást. A vállalat most bejelentette, hogy 2005 végéig további 33 nagyvárosra terjeszti ki a szélessávú adatátviteli lehetőséget.

[HWSW] A T-Mobile az Ericssonnal együttműködve 2003-ban a hazai mobilpiacon elsőként vezette be Budapesten a gyors mobilinternetezésre szolgáló EDGE adatátviteli megoldást. A vállalat most bejelentette, hogy 2005 végéig további 33 nagyvárosra terjeszti ki a szélessávú adatátviteli lehetőséget.

Az EDGE előnye, hogy a meglévő GSM hálózaton akár háromszor gyorsabb, kényelmesebb WAP-használatot, mobilinternetezést kínál a GPRS technológiával szemben. 2005 végéig a szélessávú hálózat Budapesten kívül 18 megyeszékhelyen, 3 jelentősebb balatoni üdülőhelyen és 12, huszonnyolcezernél nagyobb lélekszámú településen -- összességében az ország lakosságának több mint 40 százaléka számára -- lesz elérhető.

Az EDGE használata nem jár többletköltséggel, azaz a már ismert GPRS-díjak ellenében vehető igénybe. A GPRS 300 csomaggal például 6000 forintért a nap bármely szakában 300 Mbyte-nyi, akár 30-60 órányi internetezésre alkalmas adat forgalmazható.

A T-Mobile EDGE szélessávú hálózata 2005-ben Budapest mellett az alábbi városokban lesz elérhető: Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.