Szerző: Ady Krisztián

2005. március 8. 11:01

Távirányítóként is használhatjuk prezentációk alatt a Bluetooth headsetet

Néha a kis ötletek a legnagyobbak: miért használna bárki is drága prezentációs eszközöket, ha egy adott esetben kéznél lévő Bluetooth headset is alkalmas a számítógép vezeték nélküli irányítására? Egy apró, mindössze 10 dollárba kerülő segédprogram segítségével ez könnyedén megvalósítható.

[HWSW] Néha a kis ötletek a legnagyobbak: miért használna bárki is drága prezentációs eszközöket, ha egy adott esetben kéznél lévő Bluetooth headset is alkalmas a számítógép vezeték nélküli irányítására? Egy apró, mindössze 10 dollárba kerülő segédprogram segítségével ez könnyedén megvalósítható.

A Headset Presenter bármilyen Bluetooth headsetből képes PowerPoint távirányítót varázsolni, a headseten található, alapesetben hívásfogadást és híváskezdeményezést biztosító gombbal egyszerűen vezérelhető a prezentáció előre és hátra léptetése. A megoldás előnye, hogy a vezeték nélküli prezentációs készülékekhez képest olcsó, ráadásul egy Bluetooth headset nagyon könnyen elfér a felhasználó tenyerében.

Az apró alkalmazás beépül a PowerPoint alkalmazásba, egy külön nyomógombot létrehozva a felhasználói felületen. A párosítás után rögtön használatba vehetjük a Bluetooth headsetet, ezt a beállítást pedig csak egyszer kell elvégezni. A Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat mellett továbbra is használható marad mind a billentyűzet, mind az egér a prezentáció vezérlésére.

A headset mellett szükség van egy Headset profilt támogató USB-s Bluetooth adapterre, vagy a notebook beépített Bluetooth-kapcsolatára. Az apró szoftverből egy ingyenes, öt kattintást támogató próbaváltozat is letölthető, így kipróbálható, hogy a headsetünk alkalmas-e erre a feladatra.

A regisztráció során a szoftvert a számítógéphez (avagy a Bluetooth adapterhez), illetve a Bluetooth headset MAC-címéhez lehet regisztrálni, így a szoftver akár több számítógéppel, illetve több headsettel is használható, a felhasználó választásától függően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról