Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Gyorsabb mobilhálózatot épít a Nokia a Pannon GSM-nek

Ady Krisztián, 2005. március 07. 13:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nokia és a Pannon GSM a Pannon GSM hálózatának fejlesztéséről és bővítéséről írt alá újabb megállapodást, melynek eredményeképpen Budapesten és környékén hamarosan működni fog az EDGE adatátviteli szolgáltatás. A megállapodás részeként a Nokia szállítja az országos szolgáltatáshoz szükséges WCDMA harmadik generációs áramkörkapcsolt kapcsolástechnikai hálózatot is.

[HWSW] A Nokia és a Pannon GSM a Pannon GSM hálózatának fejlesztéséről és bővítéséről írt alá újabb megállapodást, melynek eredményeképpen Budapesten és környékén hamarosan működni fog az EDGE adatátviteli szolgáltatás. A megállapodás részeként a Nokia szállítja az országos szolgáltatáshoz szükséges WCDMA harmadik generációs áramkörkapcsolt kapcsolástechnikai hálózatot is.

A szállítások már megkezdődtek, az EDGE-alapú szélessávú vezetéknélküli szolgáltatások pedig a közelmúltban indultak meg a Pannon GSM-nél is. A Nokia az EDGE és a 3G kapcsolástechnikai hálózati rendszerek mellett a szállítási és karbantartási szolgáltatásokat is biztosít, többek között kulcsrakész hálózattelepítést, hálózati működés ellenőrzést és ügyfélszolgáltatást is nyújt.

"A Nokia EDGE hálózata és 3G áramkörkapcsolt kapcsolástechnikai hálózati megoldása a legjobb választás a Pannon GSM számára ahhoz, hogy nagy sebességű adatszolgáltatásokat biztosítson Budapesten és környékén. Ügyfeleinkhez így zökkenőmentesen jut el az új technológia, amelyen megismerkedhetnek a 3G szolgáltatásokkal" -- mondta OVE Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója.

"Úgy látjuk, hogy az EDGE és 3G technológián alapuló alkalmazások ideálisak az üzleti csoportok számára. Ezt a réteget céloztuk meg a most februárban indított szélessávú szolgáltatásainkkal és az év folyamán további szolgáltatások bevezetését tervezzük a lakosság számára" -- tette hozzá. 2003 májusában a Nokia és a Pannon GSM bonyolította le az első, szolgáltató által kezdeményezett, nyilvános, élő EDGE hívást Európában. A Nokia 1993 óta a Pannon GSM hálózatának szállítója.