Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 4. 14:08

Újabb magyar informatikai lap tűnik el a standokról

Lapunk értesülései szerint az IPMA-Media Kft. csődje miatt nem jelenik meg többet a Magyar PC Magazin. Az olvasóknak és a munkatársaknak a rivális IDG Hungary dobott mentőövet, amikor bejelentette, hogy átveszi a Magyar PC Magazin szerkesztőségének egyes tagjait, az előfizetők pedig áprilistól igény esetén a PC Worldöt vagy a Számítástechnika hetilapot kapják kézhez.

[HWSW] Lapunk értesülései szerint az IPMA-Media Kft. csődje miatt nem jelenik meg többet a Magyar PC Magazin. Az olvasóknak és a munkatársaknak a rivális IDG Hungary dobott mentőövet, amikor bejelentette, hogy átveszi a Magyar PC Magazin szerkesztőségének egyes tagjait, az előfizetők pedig áprilistól igény esetén a PC Worldöt vagy a Számítástechnika hetilapot kapják kézhez.

Az IPMA tavaly már elszenvedett egy jelentős veszteséget, amikor pénzügyi okokból beszüntették a kifejezetten számítógépes játékosokat célzó Gamer magazin kiadását. A Gamer márkanevet és az előfizetői adatbázist akkor is a legnagyobb hazai informatikai lapkiadó, az IDG Hungary vásárolta meg.

Úgy tudjuk, az egykori Gamert és a Magyar PC Magazint készítő cég működése régóta pénzügyi problémákkal terhes, vannak munkatársak, akiknek sokhavi járandóságával adósak. Ezen okokból már régóta megindult egy elvándorlás, aminek keretében a Gamer és a Magyar PC Magazin szerkesztőinek, újságíróinak egy része a rivális lapokhoz igazolt át.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról