Szerző: Budai Péter

2005. március 10. 10:39

Windows 2000-hez már nem készül el az Internet Explorer 7

Az Internet Explorer 7-tel foglalkozó hivatalos blog, és egyre több nem hivatalos információ alapján is lassan biztosan állítható, hogy a Microsoft új böngészője csak Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken lesz futtatható. Az is valószínű, hogy az Internet Explorer 7 kiadásakor a felhasználók nem jutnak új Outlook Express verzióhoz sem.

[HWSW] Az Internet Explorer 7-tel foglalkozó hivatalos blog, és egyre több nem hivatalos információ alapján is lassan biztosan állítható, hogy a Microsoft új böngészője csak Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken lesz futtatható. Az is valószínű, hogy az Internet Explorer 7 kiadásakor a felhasználók nem jutnak új Outlook Express verzióhoz sem.

A támogatott operációs rendszerekkel kapcsolatos hírt Dave Massy, az IE csapat programmenedzsere írta meg a blogra: "Jelenleg úgy tervezzük, hogy az IE7 elérhető legyen a Windows XP SP2 és újabb operációs rendszereken. Ez egyúttal nem csak a 32 bites Windows XP SP2, hanem a Windows XP Professional x64 Edition és a Windows Server 2003 SP1 támogatását is jelenti, amik hamarosan meg fognak jelenni."

Ugyanakkor az IE7 fejlesztőcsapata nagyon csendes a Windows 2000-rel kapcsolatban. "Kaptunk kéréseket, hogy támogassuk a Windows 2000-et is, de jelenleg nincs ezirányú bejelentésünk" -- folytatódott a blogbejegyzés. Az IE7-ről az első részleteket Bill Gates hozta nyilvánosságra még februárban, amikor bejelentette, hogy még a következő generációs Windows, a Longhorn megjelenése előtt a vállalat új böngészőt jelentet meg. A szoftver első bétája idén nyárra várható.

Az Outlook Express soron következő változata azonban kizárólag a Longhorn részeként lesz elérhető. "Az Outlook Express csapat nagy erőkkel dolgozik az Outlook Express új képességein, amik az új Windows részeként érkeznek majd meg. Nincs terv arra nézve, hogy az Outlook Express új verziója a Windows következő változata előtt jelenjen meg." -- tette hozzá Massy.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról