Szerző: Ady Krisztián

2005. március 3. 11:51

Ingyenes HDV-plugint lehet letölteni az Adobe Premiere Pro 1.5 videoszerkesztő programhoz

Az Adobe egy ingyenesen letölthető HDV-bővítményt jelentett be professzionális Adobe Premiere Pro 1.5 videószerkesztő programjához. A beépülő modul az Adobe Premiere Pro IEEE-1394 támogatását bővíti, így a szoftver közvetlenül képes lesz a nagyfelbontású, új generációs kamerák, mint például a weboldalunkon közelmúltban bemutatott Sony HDR-FX1 és HDR-Z1 HDV-formátumával dolgozni.

[HWSW] Az Adobe egy ingyenesen letölthető HDV-bővítményt jelentett be professzionális Adobe Premiere Pro 1.5 videószerkesztő programjához. A beépülő modul az Adobe Premiere Pro IEEE-1394 támogatását bővíti, így a szoftver közvetlenül képes lesz a nagyfelbontású, új generációs kamerák, mint például a weboldalunkon közelmúltban bemutatott Sony HDR-FX1 és HDR-Z1 HDV-formátumával dolgozni.

Az amatőr vagy profi videósok az Adobe Premiere Pro és az új kamerák együttes használatával már képesek lehetnek stúdió minőségű, nagyfelbontású videót gyorsan és egyszerűen rögzíteni és szerkeszteni. Az Adobe Premiere Pro 1.5 videószerkesztő program önálló termékként, vagy az Adobe After Effects, az Adobe Audition és az Adobe Encore DVD programok legújabb változatát tartalmazó Adobe Video Collection 2.5 részeként szerezhető be.


Sony HDR-FX1 HD-kamkorder

Az Adobe Video Collection 2.5 professzionális változata az Adobe Photoshop CS szoftvert is tartalmazza. Az Adobe Premiere Pro DV, SD, HD és most már HDV formátumban is támogatja a szerkesztést, így még nagyobb rugalmasságot biztosít a szerkesztőknek. Az IEEE-1394 (iLink, Firewire) csatlakozó használatával a beépülő modul a HDV-formátumú eszközök közvetlen vezérlését és a videó rögzítését úgy biztosítja, hogy más hardverre nincs szükség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról