Szerző: Budai Péter

2005. március 2. 09:36

Bill Gates-et lovaggá üti az angol királynő

Bill Gates
Bill Gates
[BetaNews] A világ egyik leggazdagabb emberét várhatóan nagy megtiszteltetés éri, mindez leginkább a magáncégeknek és a világ szegényeinek nyújtott segítsége miatt történik. Hamarosan sor kerül Bill Gates -- aki a Microsoft igazgatótanácsának elnöke, vezető tervezője, és egyben társalapítója -- lovaggá ütésére. A ceremóniát Erzsébet Királynő vezényli le a londoni Buckingham palotában.

Gates ezzel bekerül a Brit Birodalom legkiemelkedőbb személyiségeinek sorába, mint a Brit Birodalmi Rend Lovagi Parancsnoka, azonban nem lesz jogosult a "Sir" előtag használatára, mivel azt kizárólag a királynő közvetlen alattvalói kaphatják meg. A lovagi parancsnoki cím a Brit Birodalmi Rend második legtekintélyesebb rangja.

A lovaggá ütés gondolata elsőként közel egy éve merült fel, a Microsoft akkor azt közölte, hogy a hír nagy örömmel töltötte el Gates-et. A Microsoft első számú emberét ezen felül Jack Straw, a brit külügyi államtitkár is nyilvános kitüntetésben részesíti. Straw felelős a királynő és Gates közti kommunikációért.

Nem rendhagyó eset, hogy amerikaiakat lovaggá ütnek. A lovagok sorában olyan hírességek találhatóak, mint a Nobel-díjas tudós, James Watson, az idősebbik George Bush, New York korábbi polgármestere Rudolph Giuliani és Steven Spielberg rendező.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról