Szerző: Ady Krisztián

2005. március 1. 10:25

Nem csak a grafikus kártyák kamatoztathatják a PCI Express felület nagy sávszélességét

[Neowin] A Marvell Semiconductor a napjainkban megrendezett Intel Developer Forum rendezvényen is bemutatja kifejezetten nagyteljesítményű szerverek számára fejlesztett hálózati vezérlőjét, mely elsőként használja ki az eddig csupán grafikus kártyákkal párosított PCI Express csatolófelület hatalmas sávszélességét.

[Neowin] A Marvell Semiconductor a napjainkban megrendezett Intel Developer Forum rendezvényen is bemutatja kifejezetten nagyteljesítményű szerverek számára fejlesztett hálózati vezérlőjét, mely elsőként használja ki az eddig csupán grafikus kártyákkal "párosított" PCI Express csatolófelület hatalmas sávszélességét.

Az új Yukon II névre keresztelt Marvell I/O-chip két Gigabit Ethernet portot támogat és legalább PCI Express x4 bővítőrést igényel. A PCI felületet hamarosan teljesen felváltó PCI Express csatoló akár 16 gigabit/s-os sávszélességet is biztosíthat a bővítőkártyák számára.

A Marvell Yukon II-alapú adaptere a vállalat szerint 3,7 gigabit/s-os kombimált, azaz kétirányú adatátvitelre képes, mely jelentősen magasabb a jelenlegi csúcsot képviselő, PCI-X felületű, két Gigabit Ethernet portot tartalmazó vezérlők 2,8 gigabit/s-os sebességénél.

A szupergyors Marvell hálózati vezérlők ára egyelőre ismeretlen. A Yukon II-alapú kártyákat a Gateway és at NEC teszteli 2004 decembere óta néhány szerverében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról