:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 5. 02:05

VIA Samuel: korábban a tervezettnél

A VIA a tervezett időpontnál jóval korábban, még júniusban kirukkol Samuel nevű processzorával. Az Intel Celeron ellenfeléül szánt lapka sorozatgyártása júliusban kezdődik.

A VIA Samuel tulajdonképpen egy-az-egyben az IDT WinChip-4. A processzor 133 MHz rendszerórajelet használ és támogatja az AMD 3DNow! utasításkészletet. A Socket370 foglalatba helyezhető processzor első példányai 500 és 700 MHz körül ketyegnek majd, 128 kbyte elsőszintű és 0 (!) kbyte másodszintű cache-el kerülnek a boltokba.

Egyes források szerint a VIA a Samuel kódnevű processzorokat VIA Cyrix III néven kívánja forgalomba hozni.

A Samuel-t várhatóan még az idén követi a Samuel II, amely már tartalmaz másodszintű gyorsítótárat. A processzorokat a tajvani TSMC gyártja majd 0,18 mikronos technológiával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.