Szerző: Ady Krisztián

2004. november 23. 10:26

Letölthető a Futuremark mobiltelefonos tesztprogramja

[HWSW] A Futuremark elérhetővé tette legújabb tesztprogramját, mely ezúttal a mobiltelefonok, Symbian operációs rendszerre épülő okostelefonok teljesítményét hivatott mérni, és pontszám alapján rangsorolni. Az SPMark04 tesztprogram külön-külön változatban tölthető le a Series 60, valamint az UIQ felülettel rendelkező symbianos telefonokhoz.

Az ingyenesen elérhető szoftver OpenGL ES 3D teszteket végez a mobiltelefon grafikus teljesítményének megállapításához, valamint komplett rendszerinformációs modult is tartalmaz, mely részletes leírást ad a telefon technikai adatairól.

Az SPMark04 a FutureMark weboldalán található utasításokat követve nagyon egyszerűen telepíthető: Nokia telefonoknál egyszerűen csak kettőt kell kattintani a .SIS állományon vagy Bluetooth, illetve infravörös csatlakozáson keresztül fel kell másolni az állományt a telefonra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról