Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 18. 14:44

Biztonságossá teszi a Windows-alapú szervereket a Kerio új tűzfala

Megjelent a Kerio Technologies legújabb terméke, a Kerio ServerFirewall, mely a Windows-alapú kiszolgálók védelmét ellátó, böngészőn keresztül menedzselhető szoftveres tűzfal. A Kerio ServerFirewall fejlett szűrési képességeivel, betörésvédelmi rendszerével és az alkalmazott application hardening szabályokkal képes megakadályozni a különböző biztonsági rések kihasználását, védelmet nyújtva a lehetséges támadások ellen a biztonsági frissítések telepítéséig.

[HWSW] Megjelent a Kerio Technologies legújabb terméke, a Kerio ServerFirewall, mely a Windows-alapú kiszolgálók védelmét ellátó, böngészőn keresztül menedzselhető szoftveres tűzfal. A Kerio ServerFirewall fejlett szűrési képességeivel, betörésvédelmi rendszerével és az alkalmazott "application hardening" szabályokkal képes megakadályozni a különböző biztonsági rések kihasználását, védelmet nyújtva a lehetséges támadások ellen a biztonsági frissítések telepítéséig.

A szoftver szűri a "rossz" formátumú IP csomagokat, amik bizonyos biztonsági rések kihasználását tennék lehetővé, valamint segít a szerver típusát titokban tartani, így megnehezítve a támadó dolgát azzal, hogy fontos tulajdonságokat rejt el a kiszolgálóról. A ServerFirewall folyamatosan felügyeli a futó alkalmazásokat és blokkolja a nem engedélyezett rendszerhívásokat, ezáltal védelmet nyújtva a biztonsági résekkel, backdoor programok és rosszindulatú kódok ellen. A tűzfal a rendszerfájlok módosításának védelméről is gondoskodik.

A program harminc napig használható, egyebekben teljes értékű változata letölthető a www.kerio.co.hu weboldalról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról