Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A McAfee antivírus megoldása védi az NTT Docomo mobiltelefonjait

Ady Krisztián, 2004. november 17. 11:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] A McAfee VirusScan tartalomszűrő technológiával szerelte fel az NTT Docomo ma bejelentett új, FOMA901.i sorozatú mobiltelefonjait. A japán vállalat és a McAfee által közösen fejlesztett, beépített McAfee VirusScan komponens komplett tartalomvédelmet nyújt a következő generációs FOMA telefonoknak.

Az új NTT DoCoMo FOMA901.i sorozatú, harmadik generációs mobiltelefokba épített McAfee VirusScan szoftver képes az e-mail üzenetek és a böngészővel elérhető tartalmak szűrésére, a kártékony kódok mintázat (signature, kódrészlet) alapján történő felismerésére.

"A nemrég felfedezett férgek, mint például a Cabir azt bizonyítják, hogy szükség van kifejezetten a mobilvírusok ellen fejlesztett védelemre" -- mondta Victor Kouznetsov, a McAfee mobil-megoldások alelnöke.

A McAfee bejelentését megelőzően már az F-Secure is bemutatta egyes Symbian-alapú okostelefonokra telepíthető vírusvédelmi megoldását, mely annyiban különbözik a McAfee szoftverétől, hogy külön kell telepíteni, nem képezi a telefon beépített, szerves részét mint a FOMA telefonok szoftverébe épített McAfee VirusScan.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.