Szerző: Budai Péter

2004. november 12. 10:09

Hogy áll a Longhorn?

Sokan szkeptikusan vélekednek azokról a képekről, amelyek a Windows következő generációjáról, a Longhornról érhetőek el. A világ számtalan informatikai érdekeltségű oldalán és portálján sorra bukkanak fel a kiszivárgott verziókból származó bemutatók, így például szerdán a Winbeta jelentetett meg képeket a "Longhorn Build 4083" névvel ellátott belső változatról, amit a lap értesülései szerint még az idén megrendezett WinHEC-en adtak volna a résztvevőknek, azonban végül a 4084-es változatra esett a Microsoft választása.

Ugyanakkor a NeoWin frissebb forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Longhorn béták sorszámozása és forgatási környezete is teljesen átalakult, ezért az általuk birtokolt képek mutatják be a lehető legpontosabban a készülő operációs rendszer legújabb változatát, ami a "Longhorn Build 5014" névre hallgat. A hivatalos béta változat az előzetes tervek szerint 2005. február 16-án érkezik -- akkor egyértelműen ki fog derülni, ki mondott igazat.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról