:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. november 18. 14:55

Már ötszáz hivatal csatlakozott a kormányzati gerinchálóra

Elérte a félezret a kormányzati gerinchálózatra csatlakozó hivatalok száma, így jelenleg közel 60 ezer számítógép használja a kormányhálót.

[HWSW] Elérte a félezret a kormányzati gerinchálózatra csatlakozó hivatalok száma, így jelenleg közel 60 ezer számítógép használja a kormányhálót.

A kormányzati gerincháló önálló, nagy biztonságú infrastruktúrát jelent, melynek felügyeletét az Elektronikus Kormányzati Központ látja el. A kiépítésre és az üzemeltetésre 2001 óta 4,5-5 milliárd forintot költöttek -- ezen belül a Kormányzati Portál 2003-2004-es költségvetése 8-900 millió forintba került.


A kormányzati gerincháló központjában

A hálózat biztonságát a magyar kormány szavatolja: az ott áramló adatok a közigazgatás egésze számára hitelesnek minősülnek. Később, a valódi elektronikus kormányzat elindulásával azok a polgárok, akik az interneten intézik ügyeiket, erre a hálózatra csak ellenőrzés után, hitelesítve juttathatják el adataikat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.