Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 11. 11:20

A Sun asztali operációs rendszerét vezethetik be a japán kormányzatban

[News.com/HWSW] A japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztériumban vizsgálják a Sun Java Desktop System (JDS) operációs rendszer használatának lehetőségét, azonban egyelőre nem döntöttek a bevezetése mellett. A JDS egy Linux- vagy Solaris-alapú, nyílt forrású asztali rendszer, amely többek között tartalmazza a StarOffice irodai csomagot és a Firefox böngészőt. A Java Desktop System elsősorban távoli menedzselhetőségével tűnik ki a többi Linux-disztribúció közül, valamint azzal, hogy egy jól ismert vállalat, a Sun vállal garanciát a működésre, és nyújt hozzá támogatást.

A Sun tavaly novemberben jelentette be, hogy a kínai állami irányítás alatt álló China Standard Software Company (CSSC) konzorcium a következő években kétszázmilliónyi PC-hez kínál előtelepített Java Desktop System rendszert. A döntés értelmében a Sun Java Desktop System lesz a jövőben a Kínai Népköztársaság szabványos asztali fejlesztési és alkalmazási környezete. A CSSC és a Sun Microsystems technológiai licencmegállapodása azt is lehetővé teszi, hogy a CSSC saját márkájú asztali szoftvereket készítsen a Java Desktop System szabványai alapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról