Szerző: Budai Péter

2004. október 1. 11:43

Újabb videók a Longhorn képességeiről

[BetaNews/HWSW] A Microsoft újabb részleteket mutatott meg a készülő operációs rendszeréből, a Longhornból. Két új koncepció-videó érhető el az MSDN weboldaláról , amik a szoftver életszerű körülmények közti használhatóságát demonstrálják.

[BetaNews/HWSW] A Microsoft újabb részleteket mutatott meg a készülő operációs rendszeréből, a Longhornból. Két új koncepció-videó érhető el az MSDN weboldaláról, amik a szoftver életszerű körülmények közti használhatóságát demonstrálják.

A videókban Carter Maslan, a Microsoft platform stratégiai és partnerkapcsolati csoportjának munkatársa mutatja be, hogy az új operációs rendszer fejlesztései hogyan segítik az informatikára támaszkodó ágazatok munkavégzését a Longhorn alapjául szolgáló Avalon, Indigo, és köztes technológiák felhasználásával.

A demók -- amiből a legújabbak a telekommunikációt, és a kormányzatokat célozzák meg -- részletesen bemutatják a Longhorn alapvető technológiáit, és azok várható hasznát a különféle területek számára. A Longhorn várhatóan 2006-ban jelenik meg a piacon, és nem fogja tartalmazni a kezdetekben beharangozott forradalmian új WinFS fájlrendszert. Az Avalon elnevezésű prezentációs alrendszer sorsa is egy hajszálon múlhat.

Az oldalon régebb óta elérhetőek az ingatlankereskedelemmel, egészségüggyel, pénzügyi szolgáltatásokkal, felsőokatatással és gyártással kapcsolatos prezentációk, melyek a két év múlva jelentkező operációs rendszer bemutatása mellett arról is tájékoztatnak, hogy milyen szoftverekre számíthatunk 2006-tól a mindennapi tevékenységek ellátásának könnyítésére.

a címlapról