:

Szerző: bzd

2000. május 31. 21:25

Dual Coppermine Abit BP6 -ban!

Az egész Net attól hangos, hogy egy BBA nevű fószernek sikerült működésre bírnia két 600MHz-es FC-PGA Coppermine-t egy Abit BP6-ban. Az oldalon többé-kevésbé bemutatja, hogy milyen drasztikus módszerekkel lehet átalakítani a BP6-ot, hogy képes legyen fogadni az FC-PGA-s processzorokat. Mivel a foglalatnak ki kell törni egy lábát, így az átalakítás után Celeron (I) nem használható. Az eredményről több kép is van, az egyik álljék most itt:

Pentium III 400E? 6*66-on sikerült meghajtani? Mindegy, nem ezen lepődtem meg, hanem úgy tudtam, hogy az FC-PGA PIII-ak nem támogatják a többprocesszoros működést. Pedig ezt nem a The Register-en (A Net Kacsa Magazinja ;) olvastam, hanem egy, az Intel-által közzétett PIII táblázatból. Ezek szerint az csak vetítés lett volna, mint amikor közölték, hogy a Celeronok ezentúl nem mennek duálban, és vígan mentek... Vagy azon egyszerű oknál fogva volt odaírva, hogy nem létezik dual FC-PGA 370 alaplap. (tegyük fel, hogy az Intel nem gondolkodik átalakítókban, így a dual Slot1 lapok kiestek.)
Akármi legyen is az igazság a BP6 & Coppermine párossal kapcsolatban, a dolgot ajánlom fentartásokkal kezelni mindaddig, amíg több forrásból meg nem erősítik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.