:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 18. 16:54

Megjelent a Netscape böngésző legújabb változata

Több mint egy év után új változat jelent meg a Netscape internetböngészőből. A szoftvert fejlesztő Netscape Communications tulajdonosa, az America Online szerint a friss változat főképp hibajavításokat tartalmaz, de néhány új funkcióval is bővült.

Több mint egy év után új változat jelent meg a Netscape internetböngészőből. A szoftvert fejlesztő Netscape Communications tulajdonosa, az America Online szerint a friss változat főképp hibajavításokat tartalmaz, de néhány új funkcióval is bővült.

A Mozilla 1.7 motorra épülő Netscape 7.2 új szolgáltatásai közé tartozik az elmentett jelszavak megjelenítése, a Messenger e-mail kliensbe beépítették a vCard-támogatást, a Composer webszerkesztőben javítottak a táblázatok létrehozásán és kezelésén. A böngészőhoz új plugin jelent meg Macromedia Flash 7 animációk lejátszásához. Az AOL közleménye szerint a Netscape 7.2 a korábbinál gyorsabban töltődik be és a weboldalakat is gyorsabban jeleníti meg.

A webböngészők piacát egykoron magas fölénnyel vezető Netscape ma már csak vegetál, hiszen a Microsoft Internet Explorer különféle verziói több mint 90 százalékos piaci részesedést tudhatnak magukénak. Tavaly nyáron az AOL és a Microsoft megállapodtak, hogy az AOL internetszolgáltatásához 7 éven keresztül az Internet Explorer böngészőt kínálja.

A Netscape Navigator 1.0 1994-ben jelent meg és a szoftver egyeduralkodó volt a böngészők piacán 1995-ben, amikor a vállalat tőzsdére vonult. 1998-ban a Netscape és az IE még fej-fej mellett harcolt a felhasználók kegyeiért, amikor az AOL bejelentette vásárlási szándékát. A Netscape az AOL védőszárnyai alatt azonban egyre jobban háttérbe szorult, ugyanis az internetszolgáltató óriásvállalat egyre kevésbé támogatta a fejlesztést és az Internet Explorer hamarosan átvette az uralmat a böngészők piacán.

A Netscape 7.2 ingyenesen elérhető a Netscape Communications weboldalán, vagy postaköltségért cserébe CD-n is megrendelhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.