Szerző: zsozso

2000. május 31. 13:42

HDD "gond"

    -----Eredeti üzenet-----
    Feladó: Tóth Dávid [SMTP:daus@dpg.hu]
    Küldve: 2000. május 29. 19:37
    Címzett: zsozso@hwsw.hu
    Tárgy: HDD "gond"

    Helló Zsozso!

    Van egy kis problémám, örülnék, ha betennéd a PÁF-ba.
    Szóval nemrég vettem egy zsír új Seagate Barracuda ATA vinyót (13,6GB, 7200RPM, UDMA/66, 512KB cache), és lehet, hogy én vagyok paranoiás, de elég fura hangokat hallat. A jelenség magyarán annyiból áll, hogy kb. 6 másodpercenként sziszeg egy nagyon picit, mintha az egyik fej hozzáérne egy pillanatra a lemezhez. Nem pontosan 6 sec-ként, valamikor hosszabb ideig nem, valamikor pedig nagyon sűrűn sziszeg. A vas egyébként egy Cel300A@463-as CPU-val hajtott Soyo 6ZE+-os lapra van kötve UDMA/33-as kábellel. Ja, és szabályszerűen van beszerelve :)
    Még egy érdekesség, hogy a vinyó '99 dec-ben készült, és van rajta egy kicsi kézzel írott matrica, azon valami olyasmi van, hogy: DEVLL 03 02 EB
    Nagyon megköszönném a segítséget,
    Dávid, alias Dave
Sajnos nagyon kevés ATA Barracuda fogyott nálunk, így nem tudok segíteni, mert nincs benne tapasztalatom. A Seagatek egyébként híresek arról, hogy különféle zajokkal a frászt hozzák szerencsétlen gazdájukra. Egy biztos: nem a lemezt karcolja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról