:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 31. 01:13

Ellentétes vélemények az EMC-vel kapcsolatban - a részvényárfolyam tegnap jelentősen nőtt ...

Múlt pénteken a Donaldson, Luftkin and Jenrette (DLJ) amerikai befektetési bank egyik elemzője szerint a tárolóeszközök piacán vezető EMC-nek alkatrész ellátási gondjai lehetnek egyes csúcskategóriájú tárolóeszközöknél az IBM-től származó HDD-k hiánya miatt. A Merrill Lynch (a világ egyik legnagyobb befektetési bankja) elemzője viszont kiállt az EMC mellett, azzal érvelve, hogy az IBM gondjai már ismertek voltak és ezek nem romlottak a mostani negyedév során. Pénteken az EMC részvények 1,50 $-ral 109$-ra estek vissza.
A vita tegnap, a háromnapos hosszú hétvége után folytatódott: a DLJ elemzője megismételte aggodalmait, miszerint az EMC új termékei iránti kereslet meghaladja a kínálatot és a termelés lemaradásokkal küszködik. Mi több, a cégnek az új, Symmetrix 8000-as termékcsaláddal is vannak gyártási gondjai: egy (meg nem nevezett) másik termékcsaládnál pedig augusztusig beteltek az előrendelések és a cég más termékekre történő váltásra próbálja rábeszélni ügyfeleit.
Erre a Chase H&Q és a UBS Warburg bank elemzői úgy reagáltak, hogy szintén semmi újdonságot nem említett a DLJ, mivel a már eddig is közismert volt, hogy az EMC a Seagate-től szerzi be csúcskategóriájú HDD-inek jelentős részét.
Úgy tűnik, hogy a tőzsdei befektetők többsége sem ért egyet a DLJ aggodalmaival: tegnap az EMC részvényei 11,62$-ral (10,67%-kal) 120,62$-ra emelkedtek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.