:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 30. 08:54

A Softbank Finance tőzsdei bevezetése után a legnagyobb japán Internetes pénzügyi portál lesz?!

A Softbank Japán legnagyobb Internetes befektetője, a Softbank Finance pedig a cég pénzügyi divíziója, amelynek tőzsdei bevezetése idén várható. E lépéstől azt reméli a Softbank, hogy akár a Yahoo pénzügyi portálját is le fogják tudni körözni.

A bejelentés azért meglepő kissé, mivel a Softbank a Yahoo Japan egyik tulajdonosa. A Softbank magyarázata e téren az, hogy a megcélzott piac eltérő: míg a Yahoo-t általában az 'átlag Web-felhasználók' böngészik, a Softbank Finance célpontja a vállalati felhasználók. A Yahoo Japan a szigetország legnépszerűbb portálja, napi 90 milliós oldalletöltési számmal.

A tőzsdei bevezetés egyébként már a Nasdaq Japan tőzsdén fog megtörténni, ennek indulása júniusban lesz és az amerikai Nasdaq helyi változata lesz, ennek megfelelően technológiai részvények túlsúlya várható.

A Softbank további három részlegét fogja idén bevezetni a Nasdaq Japan-ra: az E-Trade Japan-t, a Morningstar Japan KK-t és a Softbank Investment-et. Az online bróker E-Trade Japan bevezetése augusztus végén lesz. Az egyéni befektetők számára befektetési alapokkal foglalkozó Morningstar Japan KK már június 23-tól jelen lesz az új tőzsdén, míg a kockázati tőke alap Softbank Investment tőzsdei bevezetése december végén várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.