Szerző: Vörös Péter

2000. május 29. 09:44

Lucent: 5,7 milliárd $-os Chromatis felvásárlás!?

Egyes források szerint a Lucent Technologies, a világ legnagyobb telekommunikációs berendezés gyártója tárgyalásokat folytat a városi optikai hálózati berendezéseket gyártó Chromatis Networks megvételéről. A tárgyalások még nem vezettek végeredményre, de a felek már közel vannak a megállapodáshoz, amelynek keretében 5,7 milliárd $-ért venné meg a Lucent a Chromatis-t, erősítve (eddig viszonylag gyengébb) termékkínálatát a virágzó optikai hálózati piacon.
Az elemzők szerint az ár elég magasnak tűnik, főleg mivel a Chromatis Metropolis nevű terméke (amely hang-, adat-, videóforgalomra képes (nagy)városi optikai hálózatokon keresztül) csak a nyár végén kerül 'kereskedelmi forgalomba' - egyelőre a tesztelési fázisnál tartanak Amerika-szerte számos szolgáltatónál (a Chromatis múlt héten jelentette be, hogy sikeresen befejezték a Metropolis laboratóriumi tesztelését a Qwest Communications International-nél, az USA negyedik legnagyobb távolsági hívásokkal foglalkozó telefon cégénél). A szakértők szerint az optikai hálózati piacon a Lucent jelenleg a Nortel Networks mögött áll.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról