Szerző: Vörös Péter

2000. május 29. 09:08

SAP konferencia: Commerce One-SAP ügylet - az SAP America új vezetője a vezetési hierarchia csökkentését tervezi

Henning Kagermann, az SAP AG elnök-vezérigazgatója nem kommentálta azokat a jelentéseket, miszerint az SAP a Commerce One e-kereskedelmi szoftverének viszonteladását fontolgatja. Az SAP MySAP.com e-kereskedelmi megoldása egyelőre a vetélytársak (így pl. a Commerce One és az Ariba) termékei mögött áll, a megállapodás révén szeretné csökkenteni lemaradását a német integrált vállalati szoftvergyártó óriás.
SAP America: Wolfgang Kemna korábban az SAP Germany ügyvezető igazgató volt, elődje az SAP America-nál Kevin McKay volt, aki áprilisban mondott le miután a cég első negyedéves nyeresége 43%-kal csökkent a tavalyi szinthez képest (ld. április 21-i hírünket). A múlt heti, berlini SAP ügyfél/befektető konferencián Kemna elmondta, hogy egyes amerikai részlegeknél a kár hét vezetői réteg is létezik - ami nem kifejezetten világszínvonalú vezetői szervezeti felépítésre utal.
Kemna szerint a részvény-opciók szerepe nem túl jelentős a fontos beosztásban lévő vezetők távozásában az utóbbi hónapok során - inkább a vezetés hiánya okozta e jelenséget. Kemna azt is elismerte, hogy az Oracle a marketing terén is lehagyta az SAP-t az amerikai piacon.
Az SAP tavalyi forgalma az USA-ban 'csak' 12%-kal nőtt - szemben az Európa + Közel Kelet + Afrika régióban elért 46%-os növekedéssel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról