Szerző: Ady Krisztián

2004. május 14. 19:15

Megjelent a DVDcenter magazin ötödik száma -- végre megtudhatjuk, hogy Mi kell a nőnek

Az offline, papíralapú DVDcenter április  májusi összevont száma már ma a benzinkutak, szombaton pedig minden újságos stand polcáról hívogatóan kacsingathat a reménybeli olvasókra. Most éppen Mel Gibson szemével, hiszen a mellékleten -- ami tokjában jó szokás szerint elfedi a borító nagy részét -- az úriember főszereplésével készült Mi kell a nőnek című komédia kapott helyet. A barátnővel együtt is bátran végignézhető film mögött meghúzódó információ hegyről most részletesen is lehet tájékozódni.

Az offline, papíralapú DVDcenter április – májusi összevont száma már ma a benzinkutak, szombaton pedig minden újságos stand polcáról hívogatóan kacsingathat a reménybeli olvasókra. Most éppen Mel Gibson szemével, hiszen a mellékleten -- ami tokjában jó szokás szerint elfedi a borító nagy részét -- az úriember főszereplésével készült Mi kell a nőnek című komédia kapott helyet. A barátnővel együtt is bátran végignézhető film mögött meghúzódó információ hegyről most részletesen is lehet tájékozódni.

A házimozi megjelenítőket bemutató sorozat ezúttal nem kivetítőkkel, hanem a plazma képernyőkkel foglalkozik, a technológia mellett rögvest négy HD, nagyfelbontású csúcsmodell tesztelését is megejtve. A tesztmezőnyt erősíti öt DivX AVI-k lejátszására is képes asztali DVD-lejátszó, és egy ma még szokatlan, de roppant szimpatikus készülék alapos megrángatásáról szóló napló.

A zenei hangzásra is kiéhezett olvasókat egy Totem Acoustics Sttaf teszttel lepték meg, no meg némi ProAc történelemmel, hiszen a high-end világban nem kis múlttal bír ez a gyártó. S ha már high-end, akkor érdemes szólni a néha mellékesként kezelt, néha túllihegett problémáról a kábelekről is, no meg arról, hogy milyennek képzelnek el egy zenére (is) kihegyezett álomrendszert. Arról pedig, hogy mi van a sztereó után, pontosabban, hogy mennyi minden is van a sztereó után a mozi és házimozi hangrendszereit-szabványait bemutató cikkben lehet olvasni.

A DVDcenter Galériájában az online DVDcenter fórumának egyik törzsvendége mutatja be saját házimoziját, a hazai kiadók közül pedig a Warner Home Video-t keresték fel egy interjú erejéig. E-mail végre kapták a DVDcenter F.A.Q. atyját, Jim Taylort is, így némi személyeset is megtudhatunk róla.

DVD-lemezekkel foglalkozó oldalaikon a teljessé vált Mátrix trilógia, a Kapitány és katona, a Trükkös fiúk, Lonney Tunes és további kellemetes megjelenések tesztje mellett nem csak a szokásos híreket, de egy nagy csokor Gyűrűk ura pletykát és egy vadonatúj, rejtett extrákkal foglalkozó rovatot is meg lehet találni.

DVD melléklet: Mi kell a nőnek? (What Women Want)

  • Szereplők: Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Mark Feuerstein, Lauren Holly
  • Hang: 5.1 Dolby Digital (angol és magyar szinkron)
  • Kép: anamorf 16:9 (1.85:1)
  • Feliratok: magyar, bolgár, cseh, észt, horvát, lengyel, lett, litván, orosz, szerb, szlovák
  • Extrák a lemezen: előzetes, werkfilm (kb. 9 perc, magyar felirattal), interjú az alkotókkal és a szereplőkkel (kb. 12 perc, magyar felirattal)

A lemezen nincsenek reklámok, teljes értékű kiadvány, kiváló kép és hangminőséggel!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról