:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 29. 11:20

Csalódást okoztak a Sony PSX értékesítési adatai

Takao Yuhara, a Sony pénzügyi igazgatója elismerte, hogy a tavaly decemberben piacra dobott PSX nem teljesítette a vállalat elvárásait. Idén március végéig összesen 650 ezer készüléket szállított le a Sony, azonban hogy ezekből mennyit adtak el, azt a vállalat nem árulta el. A PSX eladásai eleinte jók voltak, azonban összességében nem váltották be a hozzájuk fűzött várakozásokat -- mondta Yuhara.

Takao Yuhara, a Sony pénzügyi igazgatója elismerte, hogy a tavaly decemberben piacra dobott PSX nem teljesítette a vállalat elvárásait. Idén március végéig összesen 650 ezer készüléket szállított le a Sony, azonban hogy ezekből mennyit adtak el, azt a vállalat nem árulta el. "A PSX eladásai eleinte jók voltak, azonban összességében nem váltották be a hozzájuk fűzött várakozásokat" -- mondta Yuhara.

A PSX-et 2003 decemberében dobta piacra a Sony, a készülék egyelőre kizárólag Japánban kapható. A berendezés egy műholdas TV-vevőt, DVD-felvevőt, merevlemezt és egy PlayStation 2 konzolt tartalmaz, a felhasználók játszhatnak, illetve filmeket nézhetnek és zenét is hallgathatnak a készülékkel, a zenéket, filmeket és tévéműsorokat pedig merevlemezre vagy DVD-re is rögzíthetik.

A készülékből kétféle változat kapható, az olcsóbbik kivitel 160 Gbyte kapacitású, a drágábbik pedig 250 Gbyte kapacitású merevlemezt tartalmaz. A 160 Gbyte-os merevlemezre legfeljebb 204 óra műsor rögzíthető. A Sony a 160 Gbyte-os merevlemezzel felszerelt készülékért 79800 jent kér, a 250 Gbyte kapacitású kivitelért 99800 jent kell fizetni.

A vállalat nemrégiben közölte, hogy a lanyha kereslet miatt átmenetileg felfüggeszi a termék gyártását. Annak ellére, hogy az újdonságok iránt rendkívül fogékony japán piacon sem fogyott igazán jól a PSX, a Sony nem tett le azon tervéről, hogy a készüléket még az idei évben bemutassa az amerikai és az európai piacon is -- mondta el a cég pénzügyi igazgatója.

Szakértők úgy vélik, a PSX ára túl magas, ráadásul a megjelenési határidő betartása érdekében a Sony számos funkciók kénytelen volt kihagyni a készülékből, így az egyelőre nem támogatja az újraírható CD és DVD lemezeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.