Szerző: Ady Krisztián

2000. május 27. 02:10

DVD - a jövő, MOST!

Gondolom több olvasónk fejében megfordult már a kérdés: vegyek-e DVD-t? Megéri-e? Milyen legyen, asztali készülék, vagy a gépem is jó lesz?

Gondolom több olvasónk fejében megfordult már a kérdés: vegyek-e DVD-t? Megéri-e? Milyen legyen, asztali készülék, vagy a gépem is jó lesz?
Természetesen minden megoldásnak és módszernek vannak ellenzői és követői, ugyanúgy, mint előnyei és hátrányai. Maga a DVD-zés nem túl olcsó, sajnos mint ahogyan a mai lapokban is olvastam (persze ezt nem kellett olvasnom, a saját bőrömön is érzem :) a hazai átlagos kereset közel tizede a nyugatinak, de ez egy másik téma.

Visszatérve azonban az eredeti monológhoz: sokan nem is tudják, hogy a DVD "feeling"-jének kipróbálásához, a képminőség, hangminőség körülbelüli megtapasztalásához már van valami a kezükben, a számítógépük. Ma már nagyon sok internetezőnek (és játékosnak) van 300Mhz-es vagy annál erősebb processzora, esetlegesen DVD(MPEG2)-támogatású videókártyája, 4-hangszórós hangkártyája és hozzá való hangfalszettje. Ezek nem csupán a legújabb játékok frenetikus élménnyé varázslásához jók, hanem a leggyorsabban tért hódító média, a DVD világához is belépőt adhatnak.

Mi kell még? Ezeken kívül semmi más, csupán egy szoftver, mellyel mindebből házimozi-ajánlót varázsolhatunk, valamint némi türelem egy-két trailer, bemutató letöltéséhez. Szoftverként ajánlható a CyberLink PowerDVD 2.55, a WinDVD 2000, a Cinemaster2000 programok, ezek támogatják a legelterjedtebb videokártyákat, hangkártyákat. Ilyenkor már egy 350Mhz-es processzor is elég (lehet).

Kiindulásként a DVD2000 oldalait ajánlom, itt mindent megtalálhattok ami az induláshoz kell. Szoftvert is, néznivalót is. Egy próbát mindenesetre megér, ha tetszik az eredmény biztos vagyok benne, hogy egy DVD-ROM is landolni fog nemsokára a gépetekben...:)

Természetesen az adott oldalon van FAQ (GYIK), letöltési szekció, és fórum is, melyben felteheted kérdéseidet a műértő közösségnek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról