:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 19. 08:59

Csökkenő forgalomról és nyereségről számolt be a PalmSource

A Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő vállalat, a PalmSource jelentősen csökkenő forgalomról és nyereségről számolt be.

A Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő vállalat, a PalmSource jelentősen csökkenő forgalomról és nyereségről számolt be.

A február 27-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben a PalmSource 21,6 millió dollár forgalmat és 597 ezer dollár, azaz részvényenként 5 cent nettó eredményt ért el. Egy évvel korábban a cég bevétele 26,3 millió dollárt tett ki, a nettó nyereség pedig 734 ezer dollár, azaz részvényenként 7 cent volt. A PalmSource bejelentése szerint készpénzállománya 33,3 millió dollár, a negyedév során 2,2 millió dollárt élt fel a cég.

A PalmSource bejelentette, hogy a jelenleg is tartó negyedik negyedévben a bevétel tovább csökken, mindössze 17 millió dollár körül alakul majd, a készpénzállomány pedig 4-6 millió dollárral csökken. A vállalat részvényeinek árfolyama tegnap 7 száalékkal emelkedett, a negyedéves eredmények közzététele után, a tőzsdezárás utáni kereskedésben azonban 9 százalékkal visszaesett.

A PalmSource nemrégiben, egy fejlesztői konferencián hozta nyilvánosságra, hogy a Palm OS 6 operációs rendszer mellett a Palm OS 5 változatot is fejleszti, mivel annak kisebb a hardverigénye, ezért jobban használható mobiltelefonokon és kisebb teljesítményű tenyérgépeken. A cég egyúttal közölte, hogy új nevet ad operációs rendszereinek, a Palm OS 6 neve Cobalt, a Palm OS 5 neve pedig Garnet lett.

A Cobaltot a vállalat szinte az alapoktól kezdve újraírta, a fejlesztésben oroszlánrészt vállalatak a Palm által felvásárolt Be Inc. programozói. A Cobalt számos tekintetben épít a Palm OS 5-re, azonban multimédiás szolgáltatások terén leginkább a BeOS alapjaira épül. A Palm OS 6-ot a PalmSource a múlt év végén tette elérhetővé a készülékgyártók számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.